Ivatherm

Aquaphyline, ingredientul natural de care pielea are nevoie pentru o hidratare intensă și de durată

Aquaphyline pentru hidratarea pielii in profunzime

Pielea îndeplinește numeroase funcții pentru organism. Pe lângă faptul că este principala barieră de protecție împotriva factorilor de mediu, având, printre altele, rolul de a reduce efectele nocive ale radiațiilor ultraviolete, pielea contribuie la reglarea temperaturii și previne pierderea umidității.

Chiar și în punctul cel mai gros, pielea are o grosime de doar câțiva milimetri. Cu toate acestea, este cel mai greu și cel mai mare organ al corpului uman, reprezentând aproximativ 15% din greutatea corporală a unui adult. Acest lucru arată cât de importantă este pielea pentru organismul și metabolismul unei persoane.

Drept urmare, o bună îngrijire a pielii este esențială, iar hidratarea joacă un rol important în acest proces.

Pentru ca pielea să își păstreze elasticitatea și să aibă un aspect sănătos cât mai mult timp, este important să fie foarte bine hidratată, atât din interior, cât și din exterior.

De ce are nevoie pielea de hidratare constantă?

Hidratarea pielii înseamnă creșterea conținutului de apă. Dacă pielea este deshidratată, poate fi uscată, descuamată și ternă.

Stratul exterior al pielii, stratul cornos, este format din celule moarte, numite corneocite. Între aceste corneocite, există un amestec complex de lipide și proteine. Aceste lipide intercelulare sunt descompuse de enzimele din keratinocite (care reprezintă aproximativ 95% din celulele epidermice), pentru a produce un amestec lipidic de ceramide (fosfolipide), acizi grași și colesterol. Aceste molecule fuzionează unele cu altele și cu corneocitele pentru a forma bariera lipidică a pielii. Acest zid celular contribuie la menținerea umezelii în interiorul celulelor și împiedică alergenii și substanțele iritante să pătrundă. Problema apare când acest sistem de blocare a umidității nu funcționează în parametrii optimi.

Printre factorii care pot deteriora bariera naturală a pielii, influențând procesul de hidratare se numără:

Primul pas pentru hidratarea pielii este hidratarea întregului organism. Pentru a obține cele mai bune rezultate, este recomandat consumul a cel puțin doi litri de apă în fiecare zi și adăugarea în dieta zilnică a alimentelor hidratante, precum fructele și legumele. Pe lângă faptul că hidratează pielea, fructele și legumele au multe alte beneficii asupra epidermei. De pildă, citricele sunt bogate în vitamina C, care este vitală pentru menținerea texturii tinere a pielii.

Însă, în procesul de hidratare a pielii e nevoie și de anumite ingrediente care să blocheze apa în interior și să repare funcția de barieră a pielii. Astfel, este prevenită pierderea umidității, iar textura pielii este îmbunătățită.

Drept urmare, produsele cosmetice care conțin agenți de hidratare nu trebuie să lipsească din rutina zilnică.

Aquaphyline, ingredient hidratant de ultimă generație

Aquaphyline este un ingredient natural, extras din panseluța sălbatică (Viola Tricolor). Această plantă este bine cunoscută pentru beneficiile pe care le are asupra sănătății tenului.

Extractul obtinut din întreaga plantă și din flori are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante. Compuși precum flavonoidele, carotenoidele, antocianinele pot acționa ca antioxidanți, care protejează pielea de efectul dăunător al radicalilor liberi din mediu.

Deoarece factorii de mediu pot modifica structura și funcția proteinelor pielii, cum sunt colagenul și elastina, pielea se poate deteriora și astfel pot apărea liniile fine și ridurile, precum și petele pigmentare.

Extractul din Viola Tricolor are un efect calmant asupra pielii. Este folosit pentru a trata diverse afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczema și acneea.

Aquaphyline este un inductor de hidratare, cu un puternic efect hidratant prin două mecanisme:

Astfel, pielea este hidratată din interior spre exterior, prin atragerea apei din derm către epiderm, ceea ce duce la îmbunătățirea fluxului constant de apă în piele.

Descoperirea aquaporinelor în 2003 a fost premiată cu Premiul Nobel pentru Chimie. Doi cercetători americani, Peter Agre și Roderick MacKinnon, au descoperit aceste structuri celulare, canale de apă denumite aquaporine, la nivelul tuturor organelor. Cele din piele se numesc AQP3. Această descoperire a făcut posibilă găsirea de ingrediente naturale, cum sunt Aquafilinele, care cresc sinteza de aquaporine și fluxul hidric între straturile celulare. Pielea se hidrateaza în acest fel din interior.

Interesant și măgulitor este să știm că primul care a descoperit aceste aquaporine a fost profesor dr. Gheorghe Benga din Cluj, profesor de biologie moleculară încă din anii ‘70. Din păcate, lipsa fondurilor și insuficienta încurajare a cercetării din epoca comunistă îl face să se oprească prea devreme, după primele publicații, fără să aprofundeze studiile, și să rateze astfel șansa marelui premiu. Cei doi cercetători americani îl citează de altfel pe profesorul Benga în toate studiile lor.

Produsele din gama Aquafil de la Ivatherm, care conțin ingredientul inovator Aquaphyline, susțin hidratarea intensă și de durată a pielii, prin sigilarea apei în celule.

Cum să îți menții pielea hidratată?

Pentru a limita pierderea transepidermică de apă și pentru menținerea pielii hidratate constant, astfel încât tenul să își păstreze aspectul tânăr cât mai mult timp, este necesară introducerea a câtorva obiceiuri sănătoase în rutina zilnică:

Pielea strălucitoare și fermă reprezintă un indiciu pentru sănătatea întregului organism. Când bariera celulară – formată din colesterol, acizi grași și ceramide – funcționează în parametrii optimi, pielea este hidratată, ceea ce face ca tenul să fie catifelat și strălucitor. Când zidul celular este compromis, iar pielea nu reține umiditate, se ivesc problemele: tenul devine uscat, apar ridurile, liniile fine și petele pigmentare. Drept urmare, hidratarea este esențială pentru menținerea sănătății pielii, cu atât mai mult cu cât poate preveni sau limita riscul apariției simptomelor unor boli cutanate, precum eczema.

Exit mobile version