Secretul pielii hidratate: 5 sfaturi pentru a preveni deshidratarea

Secretul pielii hidratate: 5 sfaturi pentru a preveni deshidratarea


Hidratarea reprezintă un factor important în procesul de menținere a sănătății și frumuseții pielii și este una dintre etapele esențiale în rutina zilnică de îngrijire.

Pielea este cel mai mare organ al corpului și este expusă, în fiecare zi, la numeroși factori dăunători, care pot deteriora funcția de barieră de protecție a pielii, ducând la uscarea acesteia. De aceea, hidratarea trebuie să facă parte din rutina zilnică de îngrijire a pielii.

Hidratarea ajută la menținerea barierei naturale de protecție a pielii, care servește ca primă linie de apărare împotriva factorilor de mediu dăunători, care pot fi atât bacterii și virusuri, cât și temperaturi extreme, poluanți și radiații ultraviolete. Atunci când pielea este hidratată corespunzător, aceasta își păstrează elasticitatea și rezistența. Totodată, când pielea este bine hidratată, riscul de apariție a liniilor fine și a ridurilor este mai mic. Drept urmare, aspectul pielii rămâne unul tânăr și radiant. Mai mult decât atât, semnele îmbătrânirii sunt mult mai vizibile pe pielea ternă și deshidratată.

Hidratarea se referă la apă. Pielea are nevoie de apă pentru a avea rezistență și elasticitate. Bariera hidrolipidică a pielii, formată din colesterol, acizi grași și ceramide, este responsabilă pentru blocarea umidității și menținerea pielii hidratate și sănătoase. Atunci când aceasta este deteriorată sau compromisă, respectiv în momentul în care pielea nu mai poate reține umiditatea, pot apărea probleme cutanate.

Dacă pielea este deshidratată, aceasta poate apărea descuamată, ternă și uscată. În schimb, pielea hidratată este netedă, radiantă și are o nuanță uniformă.

Principalii factori care contribuie la deshidratarea pielii sunt:

  • temperaturile extreme;
  • exfolierea excesivă;
  • produsele de îngrijire agresive;
  • umiditatea redusă.

Îți prezentăm, în rândurile următoare, câteva sfaturi pentru menținerea pielii hidratare:

Hidratarea pielii

Folosește creme hidratante adecvate nevoilor tenului

Unul dintre miturile din skincare este că persoanele care au pielea grasă nu trebuie să folosească produse hidratante în rutina zilnică, deoarece nivelul de sebum, uleiul natural al pielii care asigură hidratarea și protecția acesteia, este deja mare și nu mai este nevoie de hidratare suplimentară. De fapt, hidratarea oferă pielii un strat în plus de protecție împotriva producției excesive de ulei. Așadar, deși pielea este grasă, folosirea unei creme care să ofere hidratare este esențială.

În cazul persoanelor cu pielea grasă este recomandată aplicarea unei creme hidratante ușoare, fără ulei, după spălarea feței. De pildă, Aquafil Hydra Light conține Aquaphyline, care este un inductor de hidratare ce contribuie la refacerea barierei cutanate, redă suplețea pielii uscate și agresate și restabilește senzația de confort.

Ce este important de reținut este că pielea, indiferent de tipul acesteia, are nevoie de hidratare. Drept urmare, în cazul persoanelor cu tenul gras, hidratarea nu trebuie ignorată, ci trebuie adaptată nevoilor pielii. Astfel că, în rutina zilnică de îngrijirea a pielii, trebuie să existe și această etapă: hidratarea.

Pentru o bună hidratare a pielii, sunt recomandate produsele de îngrijire care conțin acid hialuronic, glicerină și ceramide, precum și alte ingrediente care ajută la fixarea umidității și la menținerea pielii hidratate.

Piele hidratata

Consumă cel puțin doi litri de apă în fiecare zi

Una dintre cele mai bune modalități de a menține pielea hidratată este prin consumul de apă, Organismul are nevoie de apă pentru a funcționa corect, iar pielea nu face excepție. Consumul a cel puțin doi litri de apă în fiecare zi ajută la menținerea pielii hidratate din interior spre exterior.

În schimb, sunt anumite băuturi care pot deshidrata pielea, de aceea este bine să fie evitate. Atât cafeaua, cât și băuturile cu un conținut ridicat de zahăr pot face ca pielea să arate ternă și lipsită de luminozitate.

Consumă zilnic fructe și legume

Anumite alimente ajută la hidratarea pielii din interior spre exterior, datorită conținutului ridicat de apă și nutrienți.

Pepenele roșu, cireșele, pepenele galben, salata verde, morcovii, cartofii dulci, fructul de avocado, castraveții și roșiile au un conținut ridicat de apă, antioxidanți, vitamine și minerale, contribuind la menținerea pielii hidratate. Drept urmare, este important ca în dieta zilnică să fie introduse fructe și legume, astfel încât alimentația să fie una echilibrată.

Importanta hidratatarii

Evită dușurile fierbinți

Apa fierbinte poate îndepărta uleiurile naturale ale pielii, ceea ce duce la uscăciune și deshidratare. În plus, apa fierbinte poate afecta bariera naturală de protecție a pielii.

De aceea, pentru menținerea hidratării pielii sunt recomandate dușurile cu apă caldă, nu fierbinte. Totodată, limitarea timpului petrecut la duș, la 10-15 minute, este o altă măsură care ajută la menținerea hidratării pielii.

Întotdeauna, după baie, este recomandată aplicarea unei creme hidratante.

Folosește produse cu factor de protecție solară

O altă etapă esențială în rutina de îngrijire a pielii este protecția solară. Radiațiile ultraviolete reprezintă unul dintre principalii factori de îmbătrânire prematură a pielii. Când pielea este expusă la soare pentru mai mult timp, apar petele pigmentare, liniile fine și ridurile. În plus, pielea deshidratată este o consecință a expunerii la soare.

De aceea, inclusiv în lunile reci, aplicarea unei creme cu factor de protecție solară este necesară. Sunt recomandate produsele cu SPF 30 și spectru larg de acoperire, pentru ca pielea să aibă parte de protecție optimă.

Testează:

Pe lângă aceste măsuri necesare pentru hidratarea pielii, folosirea unui umidificator poate contribui la menținerea umidității naturale a pielii. Atât iarna, cât și vara, aerul din locuință poate fi uscat, drept urmare efectele pot fi resimțite pe piele. Un umidificator poate atenua disconfortul cauzat de aerul uscat din încăpere.

În concluzie, o piele hidratată este o piele sănătoasă. Atât printr-un stil de viață echilibrat, cât și prin folosirea unor produse adecvate nevoilor tenului în rutina zilnică de îngrijire, pielea poate avea parte de hidratarea de care are nevoie pentru a-și păstra aspectul tânăr și radiant. Totodată, hidratarea este esențială și pentru menținerea funcției de barieră de protecție a pielii, de aceea este nevoie de o îngrijire adecvată pentru a îmbunătăți rezervele de apă și circulația apei în celulele pielii.

Resurse:

https://www.webmd.com/beauty/features/skin-hydration

https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/better-skin-in-3-days

https://skinkraft.com/blogs/articles/how-to-hydrate-your-skin

https://www.theskininstitute.org/how-to-keep-your-skin-hydrated/

Publicat în categoria IvaStories

Coș

0 produse

Nu ai niciun produs în coș.