Serum versus cremă: care este diferența și cum poți integra fiecare produs în rutina de îngrijire

Serum versus cremă: care este diferența și cum poți integra fiecare produs în rutina de îngrijire


Când folosești serum și când folosești cremă? Le poți folosi pe amândouă în rutina zilnică? Ce avantaje are serumul pentru tenul tău și cum te poate ajuta crema să îți menții sănătatea cutanată? Despre diferențele dintre cremă și serum, dar și beneficiile fiecărui produs vorbim în rândurile următoare.

Ce este important de știut este faptul că serumurile au o textură mai ușoară și, prin urmare, asigură o absorbție rapidă. Pe de altă parte, crema este un produs mai concentrat și necesită un timp mai îndelungat pentru a fi complet absorbită.

Serumul: ce este și ce beneficii are pentru piele

Serumurile sunt produse de îngrijire a pielii care sunt, de obicei, mai ușoare ca textură și consistență, ușor de absorbit de piele și formulate pentru a viza probleme specifice. Cele mai multe serumuri au concentrații mai mari de ingrediente active, cum ar fi acidul hialuronic, vitamina C, peptidele și retinolul.

Datorită consistenței lor ușoare și capacității de a penetra mai adânc în piele, serumurile sunt create pentru a aborda probleme specifice ale pielii: ridurile, petele pigmentare, pielea uscată.

De exemplu, serumurile pe bază de vitamina C acționează pentru a netezi pielea, oferind un aspect mai catifelat și mai tineresc, după câteva săptămâni de utilizare. Poți folosi un serum ca tratament pentru petele pigmentare. Fiind un produs concentrat, va acționa mai rapid asupra petelor maronii decât o cremă pentru iluminarea tenului.

De asemenea, serumurile sunt recomandate și pentru prevenirea și estomparea liniilor fine și a ridurilor. Retinolul, bakuchiolul și Granactive Retinoid se numără printre ingredientele active care se găsesc în serumurile antiîmbătrânire.

Cum se aplică un serum?

Imediat după curățarea pielii, poate fi aplicat serumul. Aplicarea produselor cosmetice are în vedere densitatea acestora. Drept urmare, serumul, fiind mai fluid decât crema, se aplică primul. Pentru că este foarte concentrat, cantitatea aplicată trebuie să fie mică: doar câteva picături. Se masează ușor și are nevoie de 1-2 minute pentru a pătrunde bine în piele. Ulterior, pot fi aplicate alte produse cosmetice. De regulă, după serum se aplică o cremă hidratantă pentru a bloca ingredientele active care se găsesc în serum.

Pași pentru aplicarea serumului:

  • După curățarea feței, aplică o cantitate de serum de mărimea unui bob de mazăre, tapotând uniform pe piele cu degetul.
  • În cazul în care ai pielea sensibilă, așteaptă între 10 și 15 minute între spălarea/ curățarea feței și aplicarea serumului. Când pielea este umedă, aplicarea unui produs pe bază de apă poate provoca iritații.
  • După aplicarea serumului, așteaptă câteva minute pentru ca acesta să pătrundă în straturile profunde ale pielii și continuă pașii din rutina zilnică (aplicarea cremei hidratante, a cremei cu factor de protecție solară).

Când e bine să folosești serum?

Cu toate că serumurile sunt cunoscute în special pentru capacitatea lor de a trata anumite probleme specifice, precum petele pigmentare, liniile fine, ridurile, aspectul tern, ele pot fi folosite și pentru un plus de hidratare și iluminare. Prin urmare, serumurile sunt eficiente oricând.

În funcție de concentrația de ingrediente active, serumurile pot fi folosite fie în fiecare zi, atât în rutina de dimineață, cât și în cea de seară, fie o dată la câteva zile (cel puțin până se obișnuiește pielea cu acțiunea ingredientelor active).

După vârsta de 30 de ani, procesul de regenerare celulară are loc într-un ritm mai lent, iar pielea are nevoie de un sprijin suplimentar pentru a face față daunelor cauzate de radicalii liberi. Prin urmare, folosirea unor serumuri, înaintea cremelor, contribuie la menținerea sănătății pielii și la păstrarea aspectului tânăr cât mai mult timp.

Serumurile cu vitaminele C și E (care au proprietăți antioxidante) ajută la protejarea pielii împotriva factorilor de mediu dăunători, respectiv radiații ultraviolete și poluare, reducând inflamațiile. De asemenea, serumurile cu acid hialuronic, peptide și Aquaphyline oferă o hidratare profundă a pielii, contribuind astfel la reducerea riscului de a dezvolta linii fine și riduri.

➡️ Citește și Cele mai bune vitamine și minerale pentru o piele sănătoasă.

Care sunt beneficiile serumului?

Printre beneficiile serumului se numără:

  • Absorbție rapidă. Datorită formulei lor ușoare, serumurile sunt absorbite rapid în piele, oferind beneficii imediate.
  • Ingrediente concentrate. Serumurile sunt formulate cu concentrații mai mari de ingrediente active, fiind astfel eficiente pentru tratarea problemelor pielii.
  • Textură ușoară. Serumurile pot fi folosite cu ușurință sub alte produse de îngrijire sau sub machiaj, fără a lăsa o senzație grea pe piele.

Adaugă în rutina zilnică de îngrijire a pielii serumurile Ivatherm

GlykoLift Ser antirid cu efect de lifting ajută pielea să combată îmbătrânirea intrinsecă și extrinsecă și să își recapete fermitatea și elasticitatea. Recomandat tuturor tipurilor de piele matură sensibilă, normală, mixtă sau uscată.

UNA Ser anti-aging cu celule stem vegetale reduce vizibil adâncimea și numărul ridurilor de pe față și gât, crește fermitatea și grosimea pielii, reface conturul feței. Pielea devine mai luminoasă, mai suplă și mai fină, vizibil întinerită în două săptămâni.

Ivawhite Ser depigmentant intensiv uniformizează și îmbunătățește strălucirea și radianța feței. Stimulează dispariția petelor hiperpigmentare și previne reapariția lor. Are o eficiență dovedită clinic în melasmă și este indicat tuturor tipurilor de piele sensibilă.

Aquafil Hydra Ser hidratant cu peptide și acid hialuronic catifelează, uniformizează, îmbunătățește elasticitatea pielii și previne apariția ridurilor. Pielea își recapătă strălucirea. Serumul din gama Aquafil o textură foarte fluidă, nelipicioasă, care pătrunde rapid în piele, oferind hidratare imediată și de lungă durată straturilor profunde ale pielii.

Cand folosesti crema pentru piele

Crema: ce este și ce beneficii are pentru piele

Cremele, în comparație cu serumurile, sunt produse mai dense, concepute pentru a oferi hidratare și protecție pielii. Ele pot conține ingrediente active, dar sunt mai concentrate pe menținerea nivelului de hidratare și protecția pielii împotriva factorilor externi.

Cum se aplică o cremă?

Hidratarea pielii este o parte esențială a rutinei de îngrijire. Astfel că, după curățarea pielii, poate fi aplicată o cremă hidratantă. În funcție de tipul de ten, crema poate avea o textură mai densă sau mai ușoară (pentru persoanele cu pielea grasă). Prin urmare, aplicarea cremei hidratante poate fi al doilea pas în rutina de îngrijire. Însă, în cazul în care folosești și serum pentru îngrijirea pielii, crema va fi aplicată ulterior.

Aplică o cantitate suficientă de crema, după serum, pentru a sigila ingredientele active și pentru a-ți menține pielea hidratată. Este bine ca produsul hidratant să fie folosit atât dimineața, cât și seara, pentru a oferi protecție și hidratare constantă.

Există mai multe tipuri de creme, însă majoritatea au dublu rol: hidratare și protecție:

  • cremă hidratantă de zi;
  • cremă hidratantă de noapte;
  • cremă anti-aging;
  • cremă pentru estomparea petelor pigmentare;
  • cremă pentru iluminarea tenului;
  • cremă cu factor de protecție solară.

Cu toate că multe dintre cremele hidratante conțin și ingrediente care au proprietăți antioxidante, combătând daunele cauzate de radicalii liberi, acestea nu pot oferi protecție corespunzătoare împotriva radiațiilor ultraviolete. Prin urmare, e nevoie ca, în fiecare dimineață, pe lângă o cremă hidratantă, să aplici pe piele și o cremă cu factor de protecție solară cu SPF de cel puțin 30 și spectru larg de acoperire.

Este important, de asemenea, ca atunci când alegi crema hidratantă și pe cea cu protecție solară să ții cont de tipul de piele: grasă, uscată, normală, mixtă. De pildă, cremele pe bază de ulei pot cauza erupții acneice persoanelor care au un ten gras.

Când e bine să folosești cremă?

Nu există un moment mai bun pentru a începe să aplici o cremă hidratantă pe pielea ta decât prezentul. Există creme hidratante și creme cu factor de protecție solară pentru fiecare vârstă. Cu cât începi mai devreme să folosești crema în rutina de zi cu zi, cu atât mai bune vor fi rezultatele.

Care sunt beneficiile cremei?

Printre beneficiile cremei se numără:

  • Hidratare intensivă. Crema oferă pielii hidratarea de care are nevoie pentru a se menține sănătoasă.
  • Protecție. Cremele sprijină bariera de protecție a pielii, protejând-o împotriva poluării, vântului și a altor agresori externi.
  • Textură bogată. Crema poate oferi o senzație de confort și poate hrăni pielea, fiind potrivită pentru toate tipurile de ten.

Adaugă în rutina zilnică de îngrijire a pielii cremele Ivatherm

Cremele din gama Aquafil ajută la mentinerea unui nivel optim de hidratare a pielii. Aquafil este gama Ivatherm pentru hidratarea imediată și pe termen lung a pielii deshidratate, Aquaphyline fiind ingredientul vedetă al gamei.

Gama Glykolift este destinată pielii sensibile, uscate cu riduri profunde. Glycokine este activul principal al gamei, acesta reduce semnificativ ridurile și redă suplețea pielii.

Dacă pielea ta este uscată, deshidratată și ți-au apărut pete roșii, cremele din gama Ivahidra+ sunt pentru tine. Încearcă produsele din gama Ivahidra+, inovația Ivatherm pentru pielea uscată și foarte uscată din dermatita atopică, și vei observa că pielea devine suplă, fină şi elastică.

ivaRGeste o gamă regeneranta care previne și corectează semnele de îmbătrânire. Cremele din această gamă sunt destinate pielii mature, fiind formulate cu 95% ingrediente naturale, fără parabeni. Cu o textură extrem de plăcută și un efect de hidratare imediată, cremele din gama ivaRG ajută pielea să devine fermă, elastică, hidratată, ridurile sunt estompate, iar petele diminuate.

Vrei să combați nuanța neuniformă a pielii? Încearcă crema depigmentantă din gama Ivawhite pentru corectarea tulburărilor de hiperpigmentare.

Pentru ameliorarea ridurilor, adaugă în rutina zilnică de îngrijire crema de față și crema pentru zona sensibilă a ochilor din gama UNA.

În concluzie, crema și serumul pot și este bine să fie folosite împreună. Cele două produse nu se află într-o competiție, ci sunt complementare în rutina zilnică de îngrijire a pielii. Un serum puternic, cu ingrediente active, poate viza probleme specifice, în timp ce o cremă oferă hidratare și protecție pe tot parcursul zilei și/sau nopții, potențând, în același timp, efectele benefice ale serumului. O combinație echilibrată între cele două produse poate duce la rezultate vizibile mai rapide.

Publicat în categoria IvaStories
Etichete ,

Coș

Nu ai niciun produs în coș.