Scurt îndrumar pentru curățarea corectă a tenului

Scurt îndrumar pentru curățarea corectă a tenului


Curăţarea feţei este cel mai important pas din rutina de îngrijire a pielii. Dimineața, seara, dar și după realizarea unor exerciții fizice solicitante, fața trebuie curățată temeinic, astfel încât să fie îndepărtate impuritățile.

Pentru a avea o piele luminoasă, indiferent de vârstă și de anotimp, este vital să respectăm câteva etape esențiale în rutina de îngrijire, să folosim produsele cosmetice adecvate și să avem un stil de viață sănătos. Totodată, renunțarea la anumite obiceiuri care afectează straturile pielii și influențează negativ regenerarea celulară (fumatul, spălarea cu apă fierbinte, expunerea prelungită la soare) reprezintă o modalitate eficientă de a avea grijă de sănătatea pielii.

Deși poate părea o etapă simplă și rapid de efectuat, curățarea feței necesită timp și atenție. Realizată în mod corect, ne ajută să avem o piele radiantă, să limităm erupțiile acneice și dezvoltarea unor afecțiuni ale pielii, dar și să încetinim procesul de îmbătrânire.

E suficient să ne curățăm fața doar când ne machiem? E greșit dacă folosim un săpun obișnuit pentru spălarea feței? Cât de important e tipul de piele pentru alegerea produselor de curățare a tenului? În acest articol, încercăm să oferim răspunsuri la unele curiozități legate de curățarea tenului.

Ingrijirea tenului

Cum alegem produsele adecvate de curățare a tenului?

Tipul de piele dictează produsele pe care le folosim în etapa de curățare a tenului din rutina de îngrijire. Fără îndoială, curățarea tenului este un pas pe care nu trebuie să-l ignorăm în nicio zi. Mai mult decât atât, este esențial ca, atât dimineața, cât și seara, să folosim produse special concepute pentru curățare, astfel încât să îndepărtăm impuritățile și machiajul.

Este recomandat să folosim produse de curățare fără parfum, solubile în apă, care nu irită sau usucă piele, nu sunt uleioase și nu obturează porii. Atât formula aleasă, cât și textura produselor trebuie să fie adecvate tipului de piele, pentru a obține cele mai bune rezultate.

Dacă pielea este uscată, este bine să nu folosim produse de curățare a feței care să usuce și mai mult tenul. Cele special formulate pentru pielea uscată lasă fața curată și catifelată și nu afectează în niciun fel bariera naturală a pielii. Specialiștii recomandă produsele cu texturi cremoase pentru a hrani și hidrata pielea uscata, în timpul spălării.

  • Ivahidra + Gel de spălare emolient asigură curățarea și hidratarea pielii uscate și foarte uscate, calmează senzația de mâncărime și iritația, limitând, totodată, pierderea transepidermică de apă.

De asemenea, dacă pielea este sensibilă, cele mai bune produse sunt spumele de curățare, deoarece nu afectează filmul hidrolipidic.

  • Aquafil Hydra Spumă demachiantă este o loțiune ce se transformă într-o spumă ușoară, care curăță delicat, îndepărtează machiajul și impuritățile de pe față, ochi și buze, în timp ce protejează microbiomul pielii și o hidratează. Pielea va căpăta un aspect mai neted, catifelat și luminos. Avand o textură extrem de fină și faptul ca nu sunt necesare cotonete iritante, este preferată, deoarece nu strică filmul hidrolipidic al pielii. Este recomandată pentru pielea normală și uscată.
  • Apa Termală Herculane Spray calmează și descongestionează pielea sensibilă datorită mineralelor pe care le conține. Se pulverizează ușor apa termală Herculane pe fața curată și apoi se aplică o cremă hidratantă.

Un bun demachiant facial curăță pielea grasă și îndepărtează excesul de sebum, fără a provoca iritații și fără a usca pielea. Datorită curățării în profunzime a pielii, tenul este pregătit pentru a absorbi mai bine celelalte produse cosmetice folosite după prima etapă din rutina de îngrijire. Un gel de curățare este cel mai bun produs de îngrijire pentru pielea grasă.

  • Ivapur Gel de curățare purifiant îndepărtează machiajul, curăță fața fără să usuce și reglează secreția de sebum, oferind o senzație de prospețime și confort pielii mixte sau grase.

Cât desprea pielea mixtă, e nevoie de un produs de curățare pentru zonele grase ale feței, cu ingrediente ce reduc secreția de sebum și inflamația. Produsele de curățare de tip gel sunt cele mai eficiente pentru tenul mixt.

În cazul persoanelor care nu cunosc ce tip de piele au, este indicat un consult dermatologic, astfel încât un medic specialist să recomande produsele corecte de spălare a feței.

Curatare ten

Ce trebuie și ce nu trebuie să facem când curățăm tenul?

În mod ideal, curățarea tenului ar trebui să aibă loc de două ori pe zi (o dată dimineața și o dată seara), precum și după antrenamente sau orice alte activități care solicită corpul (când depunem efort, corpul transpiră, iar murdăria se acumulează pe suprafața pielii). O frecvență mai mare a spălării feței poate usca pielea și cauza iritații, dar, în același timp, poate face ca producția de sebum să crească.

În etapa de curățare de seară, se poate vorbi de double cleansing (curățare dublă). Pentru a îndepărta eficient machiajul și/sau cremele cu factor de protecție solară, este recomandată curățarea cu loțiune micelară sau lapte demachiant, înainte de a aplica pe față produsele solubile în apă. Este necesar ca make-upul și factorul de protecție solară să fie îndepărtate înainte de culcare pentru a evita sensibilizarea pielii și apariția erupțiilor acneice.

Indiferent dacă folosim spumă, gel de curățare sau produse cu o textură cremoasă, acestea trebuie aplicate întotdeauna pe tenul uscat, pentru a maximiza potențialul acestora. În cazul în care aplicăm apă pe față înainte de produsele de curățare, acestea nu vor acționa eficient.

După aplicarea produselor de spălare a feței, umezim degetele și masăm întreaga zonă cu mișcări circulare. Astfel impuritățile și celulele moarte ale pielii vor fi îndepărtate. Masarea delicată a pielii cu vârfurile degetelor sprijină circulația și producția de colagen, proteina esențială pentru menținerea elasticității și rezistenței pielii.

Apă fierbinte perturbă echilibrul uleiurilor naturale, care servesc ca o barieră de protecție împotriva poluanților și a daunelor celulare. Pentru a menține integritatea pielii, este indicat să clătim fața cu apă călduță.

La final, este esențial să ștergem fața, într-un mod delicat, cu un prosop curat, care are o textură moale. Folosirea de mai multe ori a aceluiași prosop duce la răspândirea bacteriilor pe față și astfel riscul de a dezvolta acnee este mai mare.

Nu în ultimul rând, odată la câteva zile, este indicat să folosim produse exfoliante, pentru a elimina celulele moarte ale pielii. Regenerarea celulară are loc în mod natural, însă poate fi sprijinită prin folosirea unor scrub-uri. Astfel, pielea va fi mereu luminoasă și curată.

  • Ivapur exfoliant purifiant delicat elimină impuritățile și celulele moarte, fără a produce iritații sau sensibilizarea pielii, pregătește tenul pentru aplicarea eficientă a cremei de îngrijire, previne inflamațiile și conferă tenului un aspect luminos și uniform.
Produse Ivatherm pentru curatarea fetei

Ce pași sunt necesari după curățarea tenului?

După curățarea pielii în profunzime, urmează hidratarea. Atât dimineața, cât și seara, este necesar să folosim creme sau serumuri care să hidrateze pielea, să o protejeze de factorii dăunători (dimineața) și să o revitalizeze (seara). Produsele de hidratare trebuie aplicate imediat după curățarea feței, astfel încât să fie mai ușor absorbite de piele.

Curățarea tenului este doar primul pas pentru menținerea frumuseții naturale a pielii. Produsele cosmetice folosite în rutina de îngrijire (curățare, factor de protecție solară, hidratare, exfoliere) și respectarea acesteia, stilul de viață (dietă echilibrată, sport, odihnă suficientă), precum și factorii de mediu (vreme, stres, raze ultraviolete) influențează sănătatea cutanată. De aceea, este important să avem obiceiuri bune și să evităm agenții dăunători.

Resurse:

https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/face-washing-how-to#gentle-cleanser

https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/order-of-skin-care#morning-routine

https://www.nbcnews.com/select/lifestyle/best-way-wash-your-face-according-dermatologists-ncna1147956

https://www.self.com/story/how-to-wash-your-face

https://learn.artofskincare.com/how-to-wash-your-face-properly/

https://food.ndtv.com/beauty/how-to-do-a-face-clean-up-at-home-6-steps-you-need-to-follow-1292115

Publicat în categoria IvaStories
Etichete ,

Coș

Nu ai niciun produs în coș.