Șapte ingrediente care contribuie la estomparea petelor pigmentare

Șapte ingrediente care contribuie la estomparea petelor pigmentare


Petele pigmentare sau hiperpigmentarea reprezintă o afecțiune cutanată, care determină apariția unor pete închise, în anumite zone ale pielii.

Melanina este pigmentul care dă culoare pielii și părului. Producția excesivă sau distribuirea neuniformă a melaninei poate duce la apariția petelor pigmentare. Acneea, schimbările hormonale, procesul natural de îmbătrânire, precum și expunerea prelungită la soare se numără printre factorii care pot declanșa hiperpigmentarea. Cu toate acestea, petele pigmentare pot fi prevenite și estompate printr-un stil de viață sănătos și o rutină eficientă de îngrijire a pielii.

Există mai multe tipuri de pete pigmentare, dar trei dintre ele sunt mai frecvente:

  • Melasma este, cel mai adesea, cauzată de modificările hormonale și este mai frecventă în rândul femeilor însărcinate.
  • Petele cauzate de soare (denumite și lentigine solare sau lentigine senile) apar ca urmare a expunerii prelungite la soare, fără protecție, și sunt mai frecvente odată cu înaintarea în vârstă.
  • Petele pigmentare postinflmatorii apar în urma unei răni sau a unei inflamații a pielii, una dintre cauzele comune ale apariției acestui tip de hiperpigmentare fiind acneea.

Toate formele de hiperpigmentare sunt agravate de expunerea la radiațiile ultraviolete, așa că aplicarea zilnică a unei creme cu factor de protecție solară cu spectru larg de acoperire este esențială.

După ce apar, petele pigmentare pot fi estompate cu ajutorul unor ingrediente care inhibă producția de melanină.

Pete pigmentare

Niacinamidă

Niacinamida, o formă a vitaminei B3, are proprietăți puternice de estompare a petelor pigmentare. Acest ingredient ajută la reducerea producției de melanină și previne apariția altor pete pigmentare.

Ingredient solubil în apă și neiritant, niacinamida reduce transferul melanozomilor, care sunt vezicule intercelulare ce adăpostesc melanina. Prin reducerea transferului de melanozomi, niacinamida încetinește producția de melanină, diminuând astfel hiperpigmentarea.

Pe scurt, niacinamida limitează transferul micilor particule încărcate cu melanina dintr-o celulă. Este, așadar, implicată în metabolismul celular. În plus, niacinamida este eficientă și în tratarea acneei, ceea ce contribuie la prevenirea hiperpigmentării postinflamatorii.

Niacinamida poate fi folosite zilnic și chiar combinată cu alte ingrediente cosmetice care s-au dovedit eficiente în tratarea petelor pigmentare, cum ar fi vitamina C și retinolul, dar și cu suplimente alimentare bogate în antioxidanți, cu efect clinic dovedit antiacneic și/sau antipigmentar.

Adaugă în rutina zilnică de îngrijire a pielii crema cu niacinamidă și vitamina C

  • Ivawhite Cremă depigmentantă crește luminozitatea și netezește pielea sensibilă cu hiperpigmentare și pete întunecate. Reduce numărul, dimensiunea și intensitatea culorii lentiginelor (pete de vârstă), efelidelor, melasmei și hiperpigmentarii postinflamatorii. Are o textură plăcută, formulată special pentru pielea sensibilă cu pigmentare.

Vitamina C

Vitamina C este un antioxidant puternic care nu numai că protejează pielea împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi, dar contribuie și la estomparea petelor pigmentare. Acest ingredient poate lumina și uniformiza nuanța pielii, oferind astfel tenului un aspect mai sănătos și radiant.

Vitamina C încetinește producția de melanină, prin inhibarea acțiunii unei enzime responsabile de producția pigmentului, denumită tirozinază.

În plus, vitamina C contribuie activ în sinteza colagenului și asigură o fotoprotecție optimă.

Cercetările arată că vitamina C întărește bariera cutanată și protejează pielea de poluare și de alți agresori din mediu, cum ar fi radiațiile ultraviolete. De aceea, pentru o eficiență maximă, este recomandată aplicarea produselor cu vitamina C dimineața, înainte de crema cu protecție solară.

Pete pigmentare fata

Extract de licorice

Licorice, cunoscut și sub denumirea lemn-dulce, este un ingredient activ în anumite produse de îngrijire a pielii.

Extractul de rădăcină de lemn-dulce este un inhibitor natural al tirozinazei, enzima responsabilă de producția de melanină. Astfel, folosirea produselor care conțin extract de licorice ajută la iluminarea pielii.

Totodată, extractul de lemn-dulce luptă împotriva radicalilor liberi, prin inhibarea producției acestora.

Extractul de licorice este folosit și în cremele cu factor de protecție solară, pentru a oferi ambele beneficii într-o singură formulă: previne și estompează hiperpigmentarea.

Adaugă în rutina zilnică de îngrijire a pielii serumul cu extract de lemn-dulce

  • Ivawhite Ser depigmentant intensiv uniformizează și amplifica strălucirea și luminozitatea feței. Stimulează dispariția petelor hiperpigmentare și previne reapariția lor. Serumul are un dublu mecanism de acțiune asupra petelor pigmentare: reduce producția de melanină, prin inhibarea enzimelor implicate în formarea sa, și împiedică transferul melaninei către straturile superioare ale pielii.

Acid glicolic

Alfa-hidroxi acizii (AHA) sunt exfolianți chimici, care ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și favorizează dezvoltarea celor noi. Cei mai populari AHA sunt acidul glicolic și acidul lactic, ambii fiind eficienți în iluminarea pielii.

Acidul glicolic exfoliază stratul superior al pielii, având cea mai mică structură moleculară dintre toți alfa-hidroxii acizii, ceea ce îi permite să pătrundă în stratul bazal al epidermei, pentru a accelera reînnoirea pielii și pentru a elimina acumularea de melanină, celulă cu celulă.

Totodată, studiile au arătat că acidul glicolic are un efect protector împotriva razelor UVB, ceea ce înseamnă că ajuta la prevenirea fotoîmbătrânirii.

Adaugă în rutina zilnică de îngrijire a pielii fluidul cu acid glicolic

Retinol

Retinolul este un ingredient popular pentru tratarea hiperpigmentării, fiind derivat din vitamina A. Aplicat local, retinolul ajută la reducerea petelor cauzate de solare, a petelor de vârstă, a petelor hepatice și a altor forme de hiperpigmentare.

Pentru că joacă un rol important în regenerarea celulară, ajută la eliminarea celulelor „vechi“, întunecate, și le aduce la suprafață pe cele noi, sănătoase.

În cazul persoanelor cu anumite sensibilități ale pielii, retinolul poate fi iritant, din acest motiv se recomandă introducerea treptată și în doze inițiale mai mici.

Totodată, pentru a obține rezultate bune, este recomandată utilizarea retinolului timp de câteva luni.

Granactive Retinoid

Granactive Retinoid este un ester de retinoizi, care și-a câștigat popularitatea în industria cosmetică datorită eficacității sale în tratarea semnelor de îmbătrânire și a petelor pigmentare.

Granactive Retinoid este mai puțin iritant decât alți derivați ai vitaminei A, cum ar fi retinolul, ceea ce îl face potrivit inclusiv pentru persoanele cu pielea sensibilă.

Acest ingredient acționează asupra petelor pigmentare în mai multe moduri. Pe de o parte, exfoliază eficient pielea, eliminând celulele moarte care conțin pigmenți și dezvăluind celulele noi de sub ele. De asemenea, Granactive Retinoid ajută la inhibarea producției de melanină, împiedicând formarea unor pete pigmentare noi. Nu în ultimul rând, folosirea regulată a produselor ce conțin Granactive Retinoid poate contribui la uniformizarea nuanței pielii, reducând astfel aspectul petelor pigmentare.

Bakuchiol

Bakuchiol este un ingredient natural de îngrijire a pielii, care are proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și antiîmbătrânire. Acest compus este o alternativă naturală la retinoizi, susținând regenerarea celulelor pielii și sinteza colagenului.

Bakuchiol are proprietăți similare cu retinoizii, dar este mai blând cu pielea, iar pielea devine mai netedă și mai luminoasă, fără semne de roșeață sau iritații.

Bakuchiol pătrunde în profunzime în piele și reduce riscul de apariție a petelor pigmentare provocate de îmbătrânirea prematură ori de expunerea prelungită la soare.

Pentru că are rol antioxidant ajută la protejarea pielii împotriva stresului oxidativ și a daunelor cauzate de radicalii liberi, ceea ce poate preveni apariția petelor pigmentare noi.

Deși aplicarea zilnică a produselor cu factor de protecție solară este esențială, acest pas din rutina de îngrijire a pielii devine deosebit de important atunci când sunt folosite ingrediente pentru estomparea petelor pigmentare. Acestea fac pielea mai predispusă la daunele provocate de radiațiile ultraviolete, deoarece scot la suprafață celulele mai noi ale pielii, care sunt mai sensibile.

În concluzie, petele pigmentare pot fi prevenite și estompate cu ajutorul unor produse eficiente de îngrijire a pielii care conțin ingrediente eficiente în tratarea acestei afecțiuni. Cu răbdare și perseverență, pielea poate deveni mai luminoasă și radiantă.

Publicat în categoria IvaStories
Etichete ,,

Coș

0 produse

Nu ai niciun produs în coș.