Dandrilys, ingredientul natural care te scapă de mătreață

Dandrilys, ingredientul natural care te scapă de mătreață


Dandrilys este un ingredient activ natural, bogat în saponine, care provine din scoarța arborelui Zizyphus Joazeiro și care și-a dovedit eficacitatea în tratarea mătreții și a dermatitei seboreice.

Acest ingredient, folosit în produsele pentru îngrijirea scalpului și a părului, reprezintă o alternativă naturală la piritiona de zinc, cel mai cunoscut ingredient cu proprietăți antibacteriene și antifungice folosit în tratamentul dermatitei seboreice, care este însă și foarte iritant.

Dandrilys are aceleași proprietăți ca piritiona de zinc, având o acțiune prelungită antimătreață, antiprurit și de control al sebumului, fără să irite pielea. Acționează prin reechilibrarea microbiotei scalpului și contribuie la menținerea sănătății capilare.

Ingrediente antimatreata

Zizyphus Joazeiro, arborele din care provine extractul natural Dandrilys

Dandrilys este un extract natural, derivat din scoarța arborelui Ziziphus Joazeiro și poate fi utilizat în îngrijirea părului pentru a ajuta la controlul mătreții.

Ziziphus Joazeiro este un copac din familia Rhamnaceae, originar din Brazilia și din alte părți ale Americii de Sud. Arborele Zizyphus Joazeiro are o înălțime de până la 15 metri, cu frunze cerate, flori galbene și fructe comestibile, mici și rotunde, bogate în vitamina C.

Ziziphus Joazeiro a fost folosit din cele mai vechi timpuri în scopuri terapeutice, inclusiv în medicina tradițională.

Scoarța copacului este bogată în saponine, ceea ce face ca extractul să fie un detergent și un agent spumant, cu proprietăți antibacteriene și antifungice. Extractul din scoarța arborelui Ziziphus Joazeiro poate fi utilizat în îngrijirea părului pentru a ajuta la controlul mătreții, pentru a calma pruritul (mâncărimile) și preveni descuamarea pielii. ➡️ Citește și Scapă de mătreață și bucură-te de un scalp sănătos, cu Ivadermaseb Serum, un nou produs Ivatherm!

Produse Ivatherm antimatreata

Funcțiile extractului natural Dandrilys în produsele de îngrijire a părului

Dandrilys este un ingredient natural puternic, pe bază de plante, care reduce mătreața, normalizează producția de sebum, atenuează iritația scalpului și, ulterior, facilitează creșterea unui păr sănătos.

Studiile au arătat că poate reduce mătreața cu până la 38% după prima aplicare comparativ cu piritiona de zinc (28%). Efectul Dandrilys este mai puternic și mai rapid.

Persoanele care suferă de mătreață observă o descuamare excesivă a pielii scalpului, care duce la formarea unor mici particule, care se desprind și cad. Mătreața este ușor de identificat, având aspectul unor fulgi albi sau gălbui. De cele mai multe ori, mătreața provoacă și prurit.

Mătreața este o formă a dermatitei seboreice. Este una dintre cele mai comune probleme ale scalpului, aproximativ 50% din populația lumii suferă de mătreață.

Când celulele epidermei de la nivelul scalpului de desprind într-un mod anormal, apare mătreața. Proliferarea ciupercii Malassezia potențează fenomenul, deoarece provoacă inflamații, iritații și o creștere a nivelului de sebum, uleiul natural al pielii.

Printre factorii declanșatori pentru apariția mătreții se numără stresul, dezechilibrul hormonal, transpirația excesivă și agresiunile repetate asupra scalpului, prin produse cosmetice dure.

Eficacitatea Dandrilys asupra mătreții se datorează, în mare măsură, concentrației ridicate de saponine.

Saponinele sunt compuși glicozidici, care se găsesc, în mod natural, în majoritatea plantelor. Termenul este derivat din cuvântul latin „sapo“, care înseamnă „săpun“, saponinele fiind, așadar, cunoscute pentru proprietățile lor spumante.

Saponinele au acțiune antioxidantă, antiinflamatoare și antimicrobiană, fiind eficiente în tratarea mătreții.

Astfel, în produsele de îngrijire a părului, Dandrilys îndeplinește mai multe funcții importante:

  • Restabilește echilibrul microbiomului scalpului. Totalitatea microorganismelor care trăiesc pe pielea capului formează microbiomul scalpului. În general, bacteriile și fungii care trăiesc pe pielea capului sunt inofensive, ba chiar contribuie la buna funcționare a organismului. Când numărul acestora crește, pot apărea probleme capilare. Dandrilys ajută la restabilirea echilibrului microbiomului scalpului, sprijinind prezența bacteriilor benefice și reducând riscul de infecții fungice.
  • Reglează nivelul de sebum. Microorganismele de pe scalp contribuie la reglarea producției de sebum, uleiul natural al pielii. Când producția de sebum este în exces, apare mătreața grasă, iar uscăciunea de la nivelul scalpului poate duce la apariția mătreții uscate. Dandrilys reglează producția de sebum, restabilind microbiomul scalpului și vindecând sau prevenind astfel mătreața.
  • Curăță delicat scalpul. Datorită saponinelor pe care le conține, Dandrilys oferă o curățare profundă a scalpului, eliminând excesul de sebum și impuritățile care pot contribui la formarea mătreții. Utilizarea regulată a produselor cosmetice care conțin Dandrilys poate duce la eliminarea rapidă a mătreții, oferind rezultate vizibile într-un timp scurt.
  • Reduce pruritul. Mâncărimea excesivă sau pruritul reprezintă o senzație de disconfort care apare în mai multe afecțiuni ale pielii. În majoritatea cazurilor, mătreața provoacă și prurit. Deoarece Dandrilys ajută la reducerea inflamațiilor, contribuie și la reducerea pruritului cu până la 54% după două spălări. Dandrilys are efect calmant și, prin urmare, produsele pentru îngrijirea părului care conțin acest ingredient pot fi folosite pe termen lung, și nu doar ca un tratament limitat.

Dandrilys se numără printre ingredientele din noul produs antimătreață lansat de Ivatherm. Ivadermaseb Ser intensiv antimătreață. Alături de Crinipan® AD, un activ antimătreață, care are acțiune antifungică sigură, stabilă și selectivă asupra ciupercii Malassezia, Octopirox®, un ingredient activ antimătreață, nontoxic, care are acțiune antibacteriană și antifungică, fiind foarte eficient și sigur de folosit, ulei de migdale dulci, care hrănește și hidratează în profunzime scalpul, și apa termală Herculane, care are acțiune antiinflamatoare și calmantă, Dandrilys ajută la redobândirea aspectului sănătos al scalpului.

Ivadermaseb Ser intensiv antimătreață se aplică pe scalpul umed, după fiecare spălare. Părul rămâne curat în urma aplicării, nefiind necesară clătirea.

Încearcă produsele Ivatherm pentru îngrijirea părului cu mătreață:

  • Ivadermaseb Șampon intensiv anti-mătreață reglează descuamarea, roșeața, excesul de sebum și senzația de mâncărime la nivelul scalpului, are efect reparator, antimicotic, antiinflamator, calmant și hidratant. Textura adaptată îngrijirii scalpului și părului.
  • Ivadermaseb Ser intensiv antimătreață pentru scalp iritat reface echilibrul microbiotei scalpului, elimină mătreața și scuamele, reduce pruritul, hrănește și hidratează în profunzime scalpul, are acțiune antiinflamatoare, antifungică și calmantă.

În concluzie, Dandrilys este un ingredient natural care combate mătreața. Fiind o alternativă naturală la piritiona de zinc, acest extract natural, derivat din scoarța arborelui Ziziphus Joazeiro, reechilibrează microbiota scalpului, reglează producția de sebum, reduce mătreața și pruritul.

Resurse:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31300118/

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2772753X23000114

https://www.greentech.fr/en/dandrilys-2/

https://ecostore.com/au/ingredients/approved/ziziphus-joazeiro-bark-extract

https://www.premiumbeautynews.com/en/greentech-a-botanical-alternative,6428

Publicat în categoria IvaStories
Etichete ,,

Coș

0 produse

Nu ai niciun produs în coș.