Scapă de mătreață și bucură-te de un scalp sănătos, cu Ivadermaseb Serum, un nou produs Ivatherm!

Scapă de mătreață și bucură-te de un scalp sănătos, cu Ivadermaseb Serum, un nou produs Ivatherm!


Mătreața este o problemă a scalpului, care, deși este foarte inconfortabilă și poate afecta imaginea de sine, ea se poate trata.

Este foarte important să găsești tratamentul potrivit pentru tipul de mătreață care îți afectează scalpul, dar și pentru nevoile pielii și ale părului și să ai o rutină de îngrijire constantă și eficientă, astfel încât să previi recurența acestei afecțiuni capilare atât de comune.

Gama Ivadermaseb este concepută pentru îngrijirea pielii sensibile, cu roșeață și scuame, atât la nivelul tenului, cât și la nivelul scalpului. Produsele Ivatherm au acțiune reparatoare, antiiritantă și hidratantă, asigurând îngrijirea completă a zonelor afectate.

Un nou produs își găsește locul în gama Ivadermaseb. Este vorba despre serumul antimătreață, care te ajută să ai un scalp sănătos, fără mătreață sau scuame și lipsit de sensibilitate. Acesta, prin ingredientele sale, reechilibrează microbiota de la nivelul scalpului și împiedică recidiva.

Cum sa scapi de matreata

De ce apare mătreața?

Mătreața reprezintă descuamarea excesivă a pielii scalpului, care poate duce la formarea unor mici particule, care se desprind și cad. Mătreața are aspectul unor fulgi albi sau gălbui și, în majoritatea cazurilor, provoacă și prurit (mâncărime). Dacă suferi de o formă gravă de mătreață, poți observa și alte simptome, precum pete roșii (eritem) și căderea părului.

Există două tipuri de mătreață:

 • grasă – cauzată de producția excesivă de sebum;
 • uscată – cauzată de uscăciunea de la nivelul scalpului.

Ambele tipuri de mătreață duc la descuamare.

Există mai mulți factori care pot declanșa mătreața:

 • Ciuperca Malassezia. Acest microorganism trăiește, în mod normal, pe scalp, fără a determina apariția vreunei probleme. Însă, persoanele cu pielea grasă sunt mai predispuse riscului de a suferi de mătreață, din cauza acțiunii ciupercii Malassezia, care metabolizează sebumul și eliberează acizi grași nesaturați. Când activitatea ciupercii crește peste limita normală, ea este percepută ca una iritantă, iar viteza de reînnoire a celulelor pielii crește, provocând mătreață.
 • Dermatita seboreică. Această afecțiune a pielii este cauzată de prezența și activitatea în exces a ciupercii Malassezia furfur și se caracterizează prin roșeață, scuame și mătreață. Dermatita seboreica afectează scalpul, dar se poate extinde și pe fața, pe partea superioară a pieptului sau pe spate. Mătreața este considerată o formă ușoară a dermatitei seboreice, care, spre deosebire de aceasta din urmă, este lipsită de inflamație.
 • Dermatita de contact. Aceasta este una dintre eczemele comune și apare ca o reacție alergică sau iritantă, care se manifestă prin erupții cutanate dureroase sau care provoacă mâncărime. Alergenii sau factorii iritanți pot afecta și scalpul și astfel apare mătreața. De regulă, cauza principală o reprezintă folosirea inadecvată a unor produse pentru îngrijirea sau colorarea părului.

Acestea sunt trei dintre cauzele principalele ale apariției mătreții, însă atât obiceiurile de șamponare, cât și produsele de styling folosite pot duce la descuamarea pielii.

Mai mult decât atât, există anumite categorii de persoane care sunt mai predispuse riscului de a suferi de mătreață.

 • Bărbații sunt mai afectați de mătreață decât femeile.
 • Tinerii sunt mai expuși riscului de descuamare a pielii față de persoanele vârstnice.
 • Pacienții care suferă de afecțiuni ale sistemului nervos, cum este boala Parkinson, sau diabetul zaharat în stadii avansate, se află în categoria de risc.
 • Persoanele care au un sistem imunitar slăbit sunt mai susceptibile la acțiunea ciupercii Malassezia și astfel riscul de apariție a scuamelor este mai mare.

Cauzele mătreții țin atât de factorul genetic, cât și de rutina de îngrijire și stilul de viață. Nu trebuie pierdut din vedere nici stresul. Nivelurile ridicate de cortizol (hormonul stresului) pot afecta sistemul imunitar și pot contribui la apariția mătreții la adulți. Toți acești factori contribuie la dezechilibrarea microbiotei de la nivelul scalpului, situație care necesită o atenție specială.

De ce se agravează mătreața în sezonul rece?

Mătreața în timpul iernii este cauzată, de obicei, de un scalp uscat, care poate provoca mâncărimi. Acesta este rezultatul unui mix de factori. Pe de o parte, aerul uscat și rece. Pe de altă parte, acțiunea intensă a ciupercii Malassezia.

Aerul rece și uscat din timpul iernii poate duce la deshidratarea pielii, făcând scalpul mai susceptibil la descuamare și mătreață. Umiditatea scăzută poate reduce producția naturală de uleiuri pe scalp, lăsând pielea uscată și mătreața mai vizibilă.

De asemenea, în sezonul rece, unele persoane poartă pălării, căciuli sau alte accesorii care să le țină de cald. Purtarea acestora poate crea un mediu mai umed și mai cald pe scalp, care poate favoriza acțiunea ciupercii Malassezia.

În această perioadă rece, este esențial să nu reduci frecvența spălării scalpului (astfel încât să nu permiți impurităților să se amestece cu sebumul și să blocheze foliculii de păr), să folosești produse hidratante și tratamente antimătreață și să eviți gratajul (scărpinatul) excesiv, pentru a nu agrava simptomele mătreții.

Matreata uscata

De ce să introduci Ivadermaseb Ser intensiv antimătreață în rutina de îngrijire a părului?

Mătreața poate avea un impact negativ asupra calității vieții. Deși nu este o afecțiune gravă din punct de vedere clinic, mătreața poate afecta stima de sine, ducând la izolare și chiar depresie.

Mătreața poate fi prevenită printr-o rutină corectă de îngrijire a scalpului și părului. Totodată, poți scăpa de mătreață dacă folosești produsele cosmetice potrivite.

Ivadermaseb Ser intensiv antimătreață pentru scalp iritat este cel mai recent produs pentru îngrijirea capilară lansat de Ivatherm. Conține ingrediente blânde, care s-au dovedit eficiente în lupta antimătreață și care nu cauzează sensibilități la nivelul scalpului:

 • Dandrilys – este o alternativă naturală la piritiona de zinc, care reechilibrează microbiota scalpului, reglează producția de sebum, reduce mătreața și pruritul;
 • Crinipan® AD – este un activ antimătreață, care are acțiune antifungică sigură, stabilă și selectivă asupra ciupercii Malassezia;
 • Octopirox® – este un ingredient activ antimătreață, nontoxic, care are acțiune antibacteriană și antifungică, fiind foarte eficient și sigur de folosit;
 • Ulei de migdale dulci – hrănește și hidratează în profunzime scalpul;
 • apă termală Herculane – are acțiune antiinflamatoare și calmantă.

Ivadermaseb Ser intensiv antimătreață se aplică pe scalpul umed, după fiecare spălare. Părul rămâne curat în urma aplicării, nefiind necesară clătirea. Introdus în rutina de îngrijire capilară, noul produs Ivatherm ajută la redobândirea aspectului sănătos al scalpului.

Serumul antimătreațăare efect imediat și de durată. Un produs cosmetic cu acțiune antiinflamatoare, antifungică, antibacteriană și calmantă, Ivadermaseb Ser intensiv antimătreață contribuie la refacerea echilibrului microbiotei scalpului, elimină mătreața și scuamele, reduce pruritul, hrănește și hidratează în profunzime scalpul.

Deși mătreața poate fi o problemă jenantă și, uneori, dificil de tratat, există soluții cosmetice eficiente care să te scape de acest disconfort. Încearcă produsele din gama Ivadermaseb și bucură-te de o piele sănătoasă și frumoasă, în fiecare zi!

Publicat în categoria IvaStories
Etichete ,

Coș

0 produse

Nu ai niciun produs în coș.