Extract de prună Kakadu: proprietăți și beneficii pentru piele

Extract de prună Kakadu: proprietăți și beneficii pentru piele


Pruna Kakadu este un fruct galben sau verde, de dimensiunea unei migdale, cu un sâmbure în centru. Crește în pădurile din Australia și a fost folosită, inițial, pentru a trata diferite probleme medicale, datorită proprietăților sale antiinflamatoare, antioxidante și nutritive. În prezent, pruna Kakadu este unul dintre fructele preferate pentru ingrediente din produsele cosmetice.

Extractul de prună Kakadu este eficient în hidratarea pielii, prevenirea arsurilor, iluminarea tenului, dar și în tratarea afecțiunilor inflamatoare și a înțepăturilor de insecte. În plus, deoarece conține o concentrație mare de vitamina C, extractul de pruna Kakadu stimulează producția de colagen și reduce aspectul liniilor fine și al ridurilor, fiind printre cele mai eficiente ingrediente folosite în produsele pentru pielea matură.

Extract de pruna Kakadu

Pruna Kakadu: istoric

Prunul Kakadu, cunoscut și sub numele Gubinge și Billygoat plum, este originar din Australia. Fructul pe care, în medie, îl face în aproximativ cinci ani de la însămânțare, este de dimensiunea unei migdale și a fost folosit de către indigeni ca plantă medicinală, datorită proprietăților sale nutritive și antioxidante. Una dintre întrebuințările prunei Kakadu era ca medicament pentru stimularea sistemului imunitar.

Studii recente au arătat că, aplicat local, extractul de prună Kakadu are acțiune antiinflamatoare și astfel a devenit un ingredient popular în industria frumuseții.

Extractul de prună Kakadu este utilizat în produse de îngrijire a pielii, iar rezultatele sunt impresionante.

Pruna Kakadu pentru piele

Extractul de pruna Kakadu: proprietăți

Prunele Kakadu sunt sărace în calorii și bogate în fibre alimentare, vitamina C, cupru și fier. De asemenea, conțin cantități mai mici de tiamină, riboflavină, magneziu, zinc și calciu.

Extractul de prună Kakadu are numeroase proprietăți benefice pentru sănătatea pielii.

Extractul de prună Kakadu are un conținut ridicat de vitamina C

Pruna Kakadu are cea mai mare concentrație naturală de vitamina C dintre toate fructele. Conține de 100 de ori mai multă vitamina C decât o portocală. Vitamina C este unul dintre cei mai puternici antioxidanți, protejând pielea de daunele provocate de radicalii liberi.

Radicalii liberi sunt molecule instabile pe care organismul le produce ca reacție la presiunile factorilor de mediu (poluanți, radiații ultraviolete), când este supus unui efort fizic și când transformă alimentele în energie. Dacă nivelul radicalilor liberi este prea mare, apare stresul oxidativ, un proces care poate declanșa îmbătrânirea prematură a pielii.

Totodată, vitamina C este esențială pentru sinteza colagenului, principala proteină structurală a pielii, care îi oferă rezistență și fermitate. Când nivelul colagenului scade, ceea ce se întâmplă odată cu înaintarea în vârstă, riscul de apariție a liniilor fine, ridurilor și petelor pigmentare crește.

Extractul de prună Kakadu are proprietăți antioxidante

Pruna Kakadu conține o combinație unică de antioxidanți, care ajută la protejarea pielii împotriva daunelor provocate de factorii de mediu dăunători. Acești antioxidanți acționează pentru a neutraliza radicalii liberi și pentru a preveni stresul oxidativ, care poate duce la îmbătrânirea prematură și la deteriorarea pielii.

Pruna Kakadu conține o cantitate de polifenoli de 6 ori mai mare decât afinele. Printre antioxidanții pe care îi conține pruna Kakadu se numără:

  • vitamina C;
  • acid elagic;
  • flavonoli (kaempferolul și quercetina);
  • acid galic;
  • antociani;
  • luteină.

Extractul de prună Kakadu are proprietăți antiinflamatoare

Pruna Kakadu este bogată în compuși antiinflamatori, cum sunt acidul galic și acidul elagic. Aceștia ajuta la reducerea inflamației și a roșeții pielii. Drept urmare, extractul de prună Kakadu este un ingredient frecvent utilizat în produsele cosmetice pentru pielea sensibilă sau predispusă la afecțiuni inflamatoare, precum acneea.

Extractul de prună Kakadu are proprietăți hidratante și nutritive

Pruna Kakadu este bogată în minerale esențiale, cum ar fi magneziul, calciul și zincul, care ajută la hrănirea și hidratarea pielii. Datorită acestor minerale, celulele pielii se dezvoltă propice, fiind astfel îmbunătățită elasticitatea pielii.

Extractul de prună Kakadu are proprietăți antibacteriene

Prunele Kakadu au proprietăți antibacteriene naturale. Acidul elagic este atât un antioxidant, cât și un agent antimicrobian.

Datorită proprietăților antibacteriene, antioxidante și antiinflamatoare, extractul de prună Kakadu este folosit în produsele de îngrijire a pielii pentru combaterea acneei.

Testează:

  • Crema de zi regenerantă SPF30[1] pentru prevenirea și corectarea semnelor de îmbătrânire. Conține filtre solare, extract de prună Kakadu, acid hialuronic cu masă moleculară mică, extract de Swiss Pine, Lactobacillus Ferment și apă termală Herculane. Toate aceste ingrediente asigură protecție solară ridicată și contribuie la estomparea liniilor fine, a ridurilor și a petelor pigmentare, prin combaterea stresului oxidativ la nivel celular.
Pruna Kakadu beneficii pentru piele

Beneficiile extractului de prună Kakadu pentru piele

Iată câteva dintre beneficiile extractului de prună Kakadu pentru piele:

Extractul de prună Kakadu încetinește procesul de îmbătrânire

Pruna Kakadu este bogată în vitamina C și vitamina E, acid folic și carotenoizi, care pot estompa aspectul liniilor fine și al ridurilor, precum și al cearcănelor.

Pentru că are acțiune antioxidantă, extractul de prună Kakadu protejează pielea de radicalii liberi, responsabili de îmbătrânirea prematură.

Totodată, extractul de prună Kakadu este o sursă puternică de vitamina C, care este esențială pentru sinteza colagenului.

Extractul de prună Kakadu iluminează pielea

Extractul de prună Kakadu ajută pielea să-și păstreze nuanța uniformă și îi oferă o luminozitate naturală.

Datorită acizilor galic și elagic din pruna Kakadu pielea ternă este energizată, roșeața cauzată de expunerea la soare sau de afecțiunile inflamatoare este redusă, iar pielea își recapătă aspectul luminos și tânăr.

Extractul de prună Kakadu protejează pielea

Rolul principal al pielii este de a proteja organismul. Funcția de barieră sigilează apa în piele și ține la distanță toxinele din mediul înconjurător. Însă, odată cu înaintarea în vârstă și din cauza expunerii la factori de mediu dăunători, precum poluanții și radiațiile ultraviolete, bariera protectoare poate fi compromisă, drept urmare radicalii liberi pot deteriora celulele pielii și accelera procesul de îmbătrânire.

Prunele Kakadu conțin o cantitate mare de antioxidanți și agenți antiinflamatori și antimicrobieni. Aceștia protejează pielea de agenții nocivi care pot cauza îmbătrânirea prematură. Pentru că radicalii liberi pot cauza riduri, pete pigmentare și piele ternă, este important ca din rutina zilnică de îngrijire a pielii să nu lipsească produse care conțin ingrediente antioxidante.

Extractul de prună Kakadu estompează semnele acneei

În pruna Kakadu se găsesc substanțe fitochimice, cum ar fi acidul galic și acidul elagic. Aceștia sunt cunoscuți pentru proprietățile lor antibacteriene și antifungice, ajutând la combaterea infecțiilor cutanate. Extractul de prună Kakadu ține departe bacteriile care cauzează acneea și contribuie la vindecarea imperfecțiunilor, astfel încât pielea să rămână fină și uniformă.

Totodată, datorită concentrației mari de vitamina C, extractul de prună Kakadu combate hiperpigmentarea și cicatricile cauzate de acnee.

Extractul de prună Kakadu estompează vergeturile

Printre beneficiile pe care vitamina C le are asupra pielii se numără și refacerea fibrelor de colagen. Astfel, extractul de prună Kakadu este folosit în produsele pentru prevenirea vergeturilor și reducerea dimensiunii celor deja instalate.

Prin creșterea rezistenței la tensiuni și distensie, pielea devine fermă și elastică.

Extractul de prună Kakadu crește eficacitatea factorului de protecție solară

Proprietățile antioxidante ale extractului de prună Kakadu acționează ca un amplificator al factorului de protecție solară (SPF), întărind linia de apărare împotriva razelor ultraviolete responsabile cu îmbătrânirea prematură a pielii.

Pruna Kakadu este unul dintre ingredientele naturale, care protejează pielea și îmbunătățește aspectul ei. Extractul din această plantă, utilizat în produsele de îngrijire, ajută la hidratarea pielii și prevenirea afecțiunilor inflamatoare, sprijină producția de colagen și estompează liniile fine și ridurile. Drept urmare, pruna Kakadu este un ingredient de luat în considerare pentru o rutină eficientă de îngrijire a pielii.

Resurse:

https://www.healthline.com/nutrition/kakadu-plum-benefits#3.-Good-source-of-ellagic-acid

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28460910/

https://era.daf.qld.gov.au/id/eprint/5393/1/1-s2.0-S0963996916303180-main.pdf

https://www.realsimple.com/beauty-fashion/skincare/kakadu-plum-skincare-benefits

https://www.bebeautiful.in/all-things-skin/everyday/vitamin-c-benefits-of-kakadu-plum-in-skincare

https://indianexpress.com/article/lifestyle/life-style/kakadu-plum-benefits-skin-skicare-8086448/

Publicat în categoria IvaStories
Etichete ,,

Coș

0 produse

Nu ai niciun produs în coș.