Un nou produs Ivatherm pe care să-l introduci în rutina zilnică de îngrijire a pielii. Află beneficiile Gelului de curățare cu Acid Glicolic

Un nou produs Ivatherm pe care să-l introduci în rutina zilnică de îngrijire a pielii. Află beneficiile Gelului de curățare cu Acid Glicolic


Linii fine, riduri, pete pigmentare, erupții acneice, piele uscată – iată doar câteva dintre cele mai comune probleme cutanate, cu care fiecare dintre noi se confruntă cel puțin o dată în viață. Unele sunt asociate vârstei, altele apar din cauza stilului de viață dezordonat și a unei rutine de îngrijire necorespunzătoare. Însă, toate pot fi prevenite sau tratate dacă folosim produsele dermatocosmetice potrivite.

Industria cosmetică a evoluat, iar pe piață sunt zeci de produse din care putem alege. Este important însă ca, în rutina zilnică, să includem dermatocosmetice care conțin ingrediente naturale și care sunt adecvate tipului de ten și nevoilor acestuia.

„Ca în orice industrie, nici în industria cosmetică nimic nu sta pe loc. Astăzi, avem o alegere mult mai variată și mai bună. Consumatoarele citesc etichetele, verifică studiile de eficiență și aleg conștient produsul care li se potrivește cel mai bine“, spune dr. Rucsandra Hurezeanu, fondatoarea Ivatherm.

Vorbim în acest articol despre un ingredient frecvent utilizat în produsele de îngrijire a pielii, de la serumuri la geluri de curățare: acidul glicolic.

Acidul glicolic este un tip de alfa-hidroxi acid (AHA), care are numeroase beneficii pentru piele. Utilizat pe scară largă în produsele de îngrijire, în special datorită capacității sale de a exfolia pielea, acidul glicolic este ingredientul principal în noul gel de curățare lansat de Ivatherm.

De peste 18 ani, Ivatherm, prima companie românească de dermatocosmetice cu apă termală Herculane, este atentă la nevoile pielii și creează, folosind extracte naturale, produse eficiente și foarte bine tolerate de piele. Sănătatea cutanată este principala preocupare a dermatologilor, alergologilor și cercetătorilor chimiști, care aleg cu responsabilitate ingredientele, astfel încât produsele Ivatherm să fie cât mai eficiente în prevenirea și tratarea anumitor probleme ale pielii.

Cel mai recent produs destinat îngrijirii pielii este Gelul de curățare cu Acid Glicolic 3%, care îndepărtează celulele moarte, elimină impuritățile și redă luminozitatea pielii, fără sa o usuce. Integrat în rutina zilnică de îngrijire a pielii, Gelul de curățare cu Acid Glicolic 3% oferă o exfoliere blândă, care uniformizează nuanța pielii și acționează asupra liniilor fine.

Rutina de ingrijire a pielii cu produse Ivatherm

De ce este Gelul de curățare cu Acid Glicolic 3% o alegere inspirată pentru rutina zilnică de îngrijire a pielii?

Acidul glicolic este folosit în diferite concentrații, în funcție de nevoia pielii, dar și de tipul de tratament efectuat. Dacă în cazul peelingurilor chimice profesionale, care se realizează sub supraveghere medicală, concentrațiile variază de la 30% până la 50%, pentru exfolierea la domiciliu, acidul glicolic are concentrații între 5% și 30%, iar produsele trebuie folosite cu mare atenție.

Pentru că acidul glicolic se numără printre ingredientele care pot fi folosite zilnic, gelurile de spălare/curățare, conțin concentrații mai mici, între 2% și 4%.

Noul Gel de curățare cu Acid glicolic 3% de la Ivatherm are o textură ușoară, nu are parfum și nici săpun și poate fi aplicat, pe față și corp, atât dimineața, cât și seara.

Pe lângă acidul glicolic, care îndepărtează impuritățile, purifică pielea și stimulează sinteza de colagen, noul produs Ivatherm conține și glicerină naturală vegetală, care protejează și hidratează pielea, prin faptul că atrage și menține apa la nivelul dermului, dar și apă termală Herculane, care este bogată în minerale și oligoelemente, având proprietăți calmante și antiiritante dovedite științific.

Gelul de curățare cu Acid glicolic 3% poate fi folosit și de persoanele cu pielea sensibilă sau care au anumite afecțiuni, precum dermatita atopică, rozaceea, acneea, precizează dr. Rucsandra Hurezeanu.

„Toate produsele noastre sunt hipoalergenice. Apa termală Herculane are efect calmant și antiiritant, iar alături de alți activi cosmetici se potențează efectul antiinflamator.“

Acid glicolic de la Ivatherm

De ce este acidul glicolic unul dintre ingredientele necesare în produsele pentru îngrijirea pielii?

Acidul glicolic este derivat din trestia de zahăr și este cunoscut și folosit în industria cosmetică în special pentru capacitatea sa de a exfolia pielea, de a îmbunătăți textura și nuanța pielii și de a reduce aspectul liniilor fine și al ridurilor.

Acidul glicolic este un exfoliant, care acționează la suprafața pielii. Are cele mai mici molecule, deci poate exfolia cu blândețe, slăbind legăturile dintre celulele moarte ale pielii. Astfel, este stimulată regenerarea celulară, proces care, odată cu înaintarea în vârstă, are loc mai rar. Când celulele moarte sunt îndepărtare, piele devine mai netedă, mai luminoasă și mai uniformă.

Un alt rol important al acidului glicolic este faptul că stimulează producția de colagen, principala proteină structurală a pielii, care îi conferă elasticitate și fermitate. Pe măsură ce îmbătrânim, producția de colagen scade, motiv pentru care riscul de apariția a liniilor fine și a ridurilor este mai mare. Acidul glicolic poate contribui la stimularea producției de colagen, făcând ca pielea să-și păstreze fermitatea și tinerețea.

De asemenea, pentru că acidul glicolic stimulează regenerarea celulară, noi celule sănătoase sunt produse mai rapid. Acest lucru duce la o estompare a liniilor fine și a ridurilor, făcând ca pielea să pară mai netedă și mai luminoasă

Un alt motiv pentru care acidul glicolic este recomandat în rutina de îngrijire este capacitatea sa de a depigmenta pielea. Printre efectele expunerii la soare se numără petele pigmentare. Acestea apar, cu precădere, pe pielea matură. Prin exfoliere, acidul glicolic îndepărtează keratinocitele încărcate cu melanină (pigmentul pielii) și depigmentează pielea. Prin reducerea aspectului petelor pigmentare, acidul glicolic contribuie la uniformizarea nuanței pielii.

Nu în ultimul rând, acidul glicolic ajută alte produse să pătrundă mai bine în piele. Prin îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, acidul glicolic deschide calea către straturile profunde ale pielii. Astfel, serumurile, cremele hidratante și alte alte produse de îngrijire a pielii sunt mai eficiente.

Acidul glicolic este un ingredient cu numeroase proprietăți și beneficii pentru piele, care, folosit periodic, ajută la îmbunătățirea aspectului și texturii pielii. Gelul de curățare cu Acid Glicolic 3% de la Ivatherm poate fi introdus în rutina zilnică, fiind formulat pentru toate tipurile de piele.

Publicat în categoria IvaStories
Etichete ,,

Coș

0 produse

Nu ai niciun produs în coș.