Beneficiile antioxidanților administrați oral pentru piele

Beneficiile antioxidanților administrați oral pentru piele


Beneficiile antioxidanților asupra sănătății pielii sunt cunoscute și justificate de efectul acestora de a încetini procesul de îmbătrânire celulară. Antioxidanții se găsesc, în mod natural, într-o serie de alimente, precum fructele de pădure, citricele, legumele crucifere, nuciferele și oleaginoasele, dar sunt folosiți și ca adjuvanți în suplimentele alimentare și produsele de îngrijire a pielii.

Numeroase produse destinate îngrijirii pielii conțin antioxidanți, precum retinoizii, vitamina C și vitamina E, însă îngrijirea topică nu este suficientă atunci când vine vorba despre sănătatea epidermei. Ingerarea alimentelor bogate în antioxidanți și administrarea suplimentelor alimentare care îi conțin sunt, de asemenea, importante pentru sănătatea și frumusețea pielii.

Suplimente nutritive de la Ivatherm

Ce sunt antioxidanții și ce efecte au asupra sănătății pielii?

Antioxidanții sunt substanțe care combat stresul oxidativ și luptă împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi, motiv pentru care și-au câștigat locul în prevenirea și tratarea unor afecțiuni, precum cele cardiovasculare și neurodegenerative, dar și ca remedii împotriva diabetului și a mai multor tipuri de cancer. Naturali sau sintetici, antioxidanții, cum sunt vitaminele A, C și E, seleniul, zincul, carotenoidele, flavonoidele și glutationul, au, pentru piele, rolul de a o proteja împotriva radiațiilor ultraviolete și a factorilor de mediu de a împiedica, astfel, îmbătrânirea prematură a acesteia.

Numeroase studii promovează administrarea orală și cutanată a antioxidanților drept cea mai la îndemână metodă pentru a îmbunătăți starea de sănătate a pielii. Deoarece unii dintre aceștia sunt prezenți în mod natural la nivelul epidermei – de exemplu, carotenoidele și zincul – ajută la regenerarea celulară și inhibă, implicit, formarea liniilor fine și a ridurilor.

Cum acționează antioxidanții pentru a susține sănătatea pielii?

Mecanismele de acțiune ale antioxidanților sunt numeroase. În ceea ce privește sănătatea și frumusețea pielii, cele mai importante efecte ale acestor compuși, fără a se limita la acestea, sunt:

 • diminuarea riscului distrugerii ADN-ului cauzată de radiațiile ultraviolete și de factorii de mediu;
 • susținerea hidratării;
 • stimularea producției endogene de colagen și elastină;
 • reducerea aspectului ridurilor și al hiperpigmentării pielii;
 • susținerea proceselor de vindecare și regenerare celulară;
 • reducerea inflamațiilor de la nivelul pielii;
 • catifelarea pielii.

Antioxidanții joacă, de asemenea, un rol important în prevenirea apariției mai multor afecțiuni ale pielii. De exemplu, mai multe studii care au vizat pacienți diagnosticați cu afecțiuni precum vitiligo, dermatită atopica sau acnee au corelat aceste afecțiuni și cu deficitul de vitamina E.

Cei mai buni antioxidanți pentru piele

Conform cercetărilor recente, lista antioxidantilor benefici pentru piele include vitamina A, vitamina E, vitamina C, seleniul, zincul, cuprul, carotenoidele (beta-carotenul, luteina, licopenul), polifenolii (compusi din plante, precum silimarina, epicatechina, curcuminul, genisteina, resveratrolul și bakuchiolul).

În timp ce aportul alimentar și aplicarea cutanată sunt importante, mulți dintre acești antioxidanți sunt disponibili și sub formă de suplimente alimentare. Cel mai abundent și mai potent, vitamina C, este însă biodisponibil sub această formă într-o măsură destul de redusă, dacă ne raportăm strict la activitatea la nivelul pielii. Tocmai de aceea, este important ca administrarea suplimentelor alimentare să fie realizată în paralel cu o dietă echilibrată și cu o îngrijire corespunzătoare a pielii, care impune aplicarea topică a cosmeticelor ce conțin antioxidanți.

În plus, în cazul unora dintre ei, absorbția optimizată astfel poate sprijini și reglarea nivelului endogen al altor antioxidanți – de exemplu, administrarea vitaminei C pe toate cele trei căi menționate (nutriție, suplimente alimentare, produse cosmetice) stimulează producția naturală de vitamina E la nivelul pielii.

Ce sunt suplimentele alimentare cu antioxidanți?

Suplimentele alimentare cu antioxidanți conțin acești compuși în forme concentrate, cu scopul precis de a neutraliza efectele radicalilor liberi produși în mod natural de către organism în timpul unor procese normale precum digestia. Factorii de mediu (radiațiile UV și poluanții), fumatul sau expunerea la substanțe chimice (de exemplu, pesticidele), dar și nutriția și un stil de viata dezordonat pot influența în mod negativ radicalii liberi, sporind cantitatea acestora și împiedicând astfel organismul să regleze nivelul lor. Acest proces poartă numele de stres oxidativ și, în timp, duce la îmbătrânirea celulară și la dezvoltarea unor afecțiuni cu potențial letal, precum cancerul.

Principalii antioxidanți care neutralizează radicalii liberi din corp sunt vitaminele A, C și E și seleniul. Suplimentele alimentare antioxidante pot conține între 70% și 1660% din doza zilnică recomandată pentru acești nutrienți cheie. Tocmai de aceea, este important să verifici întotdeauna aceste valori și să te asiguri că aportul este unul echilibrat, care să promoveze cu adevărat sănătatea, longevitatea și frumusețea pielii.

Supliment alimentar Ivatherm Collagen Elastin

Noutăți de la Ivatherm: suplimente alimentare pentru sănătatea pielii

Pentru că avem acces și promovăm, totodată, cele mai noi tehnologii și o abordare holistică în skincare, ne-am propus să nu ne limităm strict la tratarea din exterior a problemelor pielii.

Astfel, în portofoliul Ivatherm au luat naștere două noi produse din categoria suplimentelor alimentare:

Ivatherm Collagen Elastin

Menit să completeze o rutină de îngrijire anti-aging, Collagen Elastin este un supliment alimentar special conceput pentru a menține fermitatea și elasticitatea pielii, dar și pentru a sprijini sănătatea părului și a unghiilor.

Acesta conține peptide de colagen și elastină, L-lizină (un aminoacid esențial care asigură producția endogenă de colagen), dar și antioxidanți, precum vitamina C obținută din pulbere de Acerola, și zincul. Astfel, efectele sale benefice includ combaterea efectelor nocive și vizibile la nivelul pielii ale radicalilor liberi, dar și efectul calmant și antiinflamator.

Administrat zilnic Collagen Elastin luptă eficient împotriva semnelor îmbătrânirii pielii, diminuând liniile fine și ridurile și stimulând vindecarea eventualelor leziuni de la nivelul epidermei.

Îndulcit cu glicozide steviol din Stevia și îmbogățit cu o aromă discretă și naturală de fructe de pădure, Collagen Elastin este o pulbere solubilă în apă și ușor de administrat pe cale orală. Pentru efecte optime, asociază-l cu o rutină de îngrijire antiîmbătrânire, respectiv cu produse cosmetice din gamele IvaRG, UNA sau Glykolift.

Pycnogenol® Vitamin C 500 mg

Recomandat împreună cu produsele din gama dermatocosmetică Ivawhite, Pycnogenol® Vitamin C 500 mg conferă luminozitate pielii și uniformizează nuanța tenului, reducând aspectul petelor pigmentare.

Vitaminele C și E, precum și proantocianidinele obținute din sâmburii de struguri sunt antioxidanții vedetă din acest produs și, alături de extractul de pin maritim francez și de cel de rodie, inhibă tirozinaza și conferă fotoprotecție, îmbunătățind considerabil aspectul pielii, menținând integritatea funcției barierei protectoare a acesteia și susținând homeostaza matricei extracelulare.

Îndulcit cu glicozide steviol din Stevia și îmbogățit cu o aromă subtilă de pere, Pycnogenol®  Vitamin C 500 mg este o pulbere care se dizolvă în apă și sprijină sănătatea pielii, redându-i aspectul radiant și luminos asociat cu o stare bună de sănătate.

Supliment nutritiv Pycnogenol Vitamin C

Beneficiile antioxidanților administrați oral pentru sănătatea pielii

Administrarea orală a vitaminelor și a antioxidantilor poate îmbunătăți sănătatea și aspectul pielii tale. Vitaminele C și E sau seleniul, de exemplu, protejează pielea împotriva efectelor nocive ale expunerii solare.

Iată care sunt antioxidanții cei mai importanți pentru sănătatea pielii, ale căror efecte nu se lasă așteptate atunci când provin din surse precum suplimentele alimentare:

 • Vitamina A, cunoscută și drept retinol, este esențială pentru creșterea și regenerarea celulară și poate fi administrată deopotrivă oral și topic, pentru efecte optime asupra sănătății pielii.
 • Coenzima Q10 este un alt antioxidant puternic, cunoscut pentru rolul său protector asupra celulelor pielii. Produsă în mod natural de către piele, aceasta îi îmbunătățește elasticitatea și textura.
 • Vitamina C sau acidul ascorbic este un antioxidant care contribuie la regenerarea celulară și îmbunătățește procesele de vindecare la nivelul pielii. Este unul dintre cei mai intens studiați antioxidanți pentru piele, stimulează producția naturală de colagen și combate eficient petele pigmentare.
 • Vitamina E ajută organismul să regleze nivelul de retinol, un compus esențial pentru sănătatea pielii. De asemenea, menține nivelul de hidratare a pielii și are proprietăți de vindecare.
 • Seleniul este un mineral care protejează pielea împotriva acțiunii nocive a radiațiilor ultraviolete și previne apariția prematură a ridurilor.
 • Acidul folic protejează împotriva efectelor nocive ale radiațiilor solare și este dovedit mai eficient atunci când se aplică și administrează împreună cu vitaminele C și E.
 • Fitoextractele sau extractele botanice, precum ceaiul verde sau cel alb, cafeaua ori rozmarinul, sunt adesea incorporate în formule topice și orale ce promovează sănătatea pielii și nu numai.
 • Niacinamida sau vitamina B3 este un alt antioxidant puternic, care ameliorează textura tenului și îi uniformizează nuanța, luptând activ cu petele pigmentare.
 • Resveratrolul este un compus regăsit deopotrivă în produsele dermatocosmetice și în suplimentele alimentare, cunoscut pentru efectul său de promovare a producției naturale de colagen și elastină.
 • Curcuminul este un polifenol obținut din turmeric, cu proprietăți antiinflamatoare. Acesta este adesea aplicat pe piele și administrat oral și pentru combaterea hiperpigmentării.

Frumusețea și sănătatea pielii sunt influențate deopotrivă de factori externi, precum expunerea solară, și de factori interni, precum alimentația sau înaintarea în vârstă. O abordare complexă a îngrijirii, care vizează ambele categorii, sporește considerabil eficiența rezultatelor. Ivatherm susține sănătatea pielii și te ajută să îți menții frumusețea cu ajutorul produselor dermatocosmetice și, acum, și al suplimentelor alimentare. Oferă-i pielii tale îngrijirea de care are nevoie, de la interior la exterior!

Resurse:

https://www.nccih.nih.gov/health/antioxidant-supplements-what-you-need-to-know

https://www.eurekaselect.com/article/66854

https://nyscc.org/blog/delivery-systems-for-antioxidants

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5605218

https://journals.lww.com/idoj/fulltext/2016/07040/vitamin_e_in_dermatology.18.aspx

https://www.hindawi.com/journals/omcl/2015/709628

https://www.webmd.com/beauty/skin-care-guide

Publicat în categoria IvaStories
Etichete ,,

Coș

0 produse

Nu ai niciun produs în coș.