Vrei cea mai potrivită cremă cu protecție solară pentru pielea sensibilă și acneică? Încearcă noul produs Ivatherm

Vrei cea mai potrivită cremă cu protecție solară pentru pielea sensibilă și acneică? Încearcă noul produs Ivatherm


Protecția solară este esențială pentru sănătatea cutanată, dar identificarea produsului potrivit nevoilor pielii poate fi, uneori, o sarcină apăsătoare.

Pe lângă faptul că oferă protecție împotriva radiațiilor ultraviolete, crema cu factor de protecție (SPF) solară joacă un rol important și în prevenirea erupțiilor acneice.

Îmbătrânirea prematură este cauzată, în principal, de expunerea la radiațiile ultraviolete. Totodată, arsurile solare, precum și cancerul de piele se numără printre consecințele expunerii la soare fără protecție solară. De aceea, este necesar ca, în fiecare zi, să fie aplicată pe față o cremă cu factor de protecție solară.

Una dintre greșelile pe care le fac persoanele care au pielea grasă, cu tendință acneică, este să renunțe la crema cu protecție solară, pentru a nu declanșa o erupție acneica. Însă, există produse cu SPF care au o formulă ușoară, noncomedogenică, care nu obturează porii și nu influențează erupțiile acneice. În plus, persoanele care folosesc în rutina zilnică produse care tratează acneea și care conțin ingrediente ca acidul salicilic sau retinolul nu trebuie să ignore protecția solară. Acestea sunt printre ingredientele care măresc sensibilitatea pielii la radiațiile ultraviolete.

Recent, Ivatherm a lansat pe piață o cremă cu factor de protecție solară pentru persoanele cu ten acneic.

Ivapur fluid antistrălucire cu SPF50+ este o cremă cu protecție solară foarte ridicată pentru pielea sensibilă cu tendință acneică. Protejează celulele pielii de efectele mutagene ale radiațiilor UV, previne apariția petelor pigmentare asociate acneei și protejează pielea de fotoîmbătrânirea cauzată de radiațiile solare.

Datorită filtrelor solare, crema de față cu SPF asigură o fotoprotecție foarte ridicată împotriva acțiunii dăunătoare a radiațiilor UVA și UVB și împiedică îmbătrânirea prematură. Conține glicerină, care are puternice proprietăți hidratante, atrage și menține apa la nivelul dermului, lăsând pielea netedă și hidratată, dar și apă termală Herculane, care are proprietăți calmante și antiiritante dovedite științific, fiind bogată în minerale și oligoelemente.

Introdusă în rutina zilnică de îngrijire a pielii, crema Ivapur fluid antistrălucire cu SPF50+ oferă protecție solară foarte ridicată, diminuează petele și cicatricele post-acneice, previne hiperpigmentarea și fotoîmbătrânirea, lasă pielea matifiată și nelipicioasă. În plus datorită texturii lejere, nu lasă urme albe pe față.

Pentru că protecția solară este esențială pentru sănătatea pielii și ar trebui integrată în rutina zilnicăde dimineață, pe tot parcursul anului, iată câteva îndrumări pentru alegerea cremei cu SPF potrivite:

Ivapur fluid antistralucire cu SPF

Alege un produs noncomedogenic

Mai ales în cazul persoanelor cu piele sensibilă, cu tendință acneică, cea mai bună variantă de cremă cu factor de protecție solară este cea cu formulă noncomedogenică. Astfel de produse sunt special concepute să prevină obturarea porilor, reducând astfel riscul apariției acneei.

Produsele noncomedogenice nu conțin ingrediente cu potențial de a obtura porii și au o textură mai ușoară, permițând pielii să respire, în timp ce oferă o protecție solară adecvată.

Totodată, cremele cu SPF pentru corp nu trebuie aplicate pe față. Acestea au, în general, o textură mult prea groasă și pot contribui la apariția erupțiilor cutanate.

Alege un produs cu o textură lejeră

În cazul pielii predispuse la acnee, glandele sebacee produc mai mult sebum (uleiul natural al pielii), motiv pentru care, pentru a asigura protecția solară necesară și a evita erupțiile acneice, sunt recomandate produsele ușoare, care au un efect mat, uscat și nu încarcă pielea grasă.

Astfel de creme cu protecție solară vor ajuta la controlul producției de sebum și vor împiedica pielea să aibă un aspect gras sau strălucitor.

Razele ultraviolete

Alege un produs fluid, un gel sau spray

Produsele care oferă protecție solară se găsesc în diferite forme: loțiuni, fluide, sprayuri, creme, geluri, stickuri și multe altele.

Pentru pielea grasă, sunt recomandate produsele cu o formulă ușoară, care sunt rapid absorbite de piele, cum sunt fluidele, gelurile sau sprayurile.

Alege un produs cu SPF 30 sau mai mare

SPF-ul sau factorul de protecție solară reprezintă un mod de a măsura protecția împotriva razelor UVB. Valoarea factorului de protectie solară indică gradul de protecție împotriva razelor ultraviolete, ținând cont de timpul necesar pentru ca razele UVB să distrugă protecția solară și să determine înroșirea pielii, în comparație cu timpul necesar atunci când nu există protecție solară.

Academia de Dermatologie Americană recomandă folosirea în fiecare zi a unei creme cu protecție solară cu SPF de cel puțin 30 sau mai mare. Aceasta va bloca aproximativ 97% din radiațiile ultraviolete.

Important de reținut este faptul că produsele cu factor de protecție solară trebuie aplicate în fiecare zi, pe tot parcursul anului. Indiferent dacă este înnorat, plouă sau ninge, pielea are nevoie de protecție împotriva radiațiilor ultraviolete. Razele UV se reflectă pe diferite suprafețe, precum apa, cimentul, nisipul și zăpada.

Crema protectie solara

Alege un produs cu spectru larg de protecție

Produsele care oferă protecție solară ar trebui să prezinte, pe etichetă, pe lângă numărul factorului de protecție solară, și mențiunea „spectru larg de acoperire“, ceea ce înseamnă că au în componența lor ingrediente care pot proteja pielea de razele UVA.

Razele UVA sunt responsabile de îmbătrânirea prematură, în timp ce razele UVB provoacă arsuri solare și cancer de piele. Protejarea pielii împotriva ambelor tipuri radiații ultraviolete este esențială pentru a menține o piele sănătoasă, cu aspect tânăr și pentru a preveni fotoîmbătrânirea.

Prin urmare, pentru o protecție completă, produsele folosite trebuie să blocheze atât razele UVA, cât și UVB.

Alegerea cremei potrivite pentru a proteja pielea de radiațiile solare poate reprezenta o provocare, datorită numeroaselor opțiuni de pe piață. Însă, sunt câteva detalii care pot ușura procesul, indiferent de tipul de ten. Așadar, alege un produs noncomedogenic, care are un factor de protecție solară (SPF) de 30 sau mai mare și spectru larg de acoperire. Nu uita să folosești crema cu protecție solară în fiecare zi, pe tot parcursul anului, și să eviți expunerea la soare în timpul orelor de vârf (10.00 – 16.00), când radiațiile UV sunt mai puternice, astfel încât să minimizezi riscul de fotoîmbătrânire.

Resurse:
https://www.verywellhealth.com/how-to-choose-sunscreen-for-acne-prone-skin-15916

https://www.nbcnews.com/better/lifestyle/how-choose-best-sunscreen-according-these-dermatologists-ncna1002451

https://www.skincancer.org/blog/how-to-choose-the-best-sunscreen-for-your-skin/

Publicat în categoria IvaStories
Etichete ,,

Coș

0 produse

Nu ai niciun produs în coș.