Ivatherm

Cicaderm Cremă Barieră Protejează-ți pielea de dermatita de contact

cicaderm barier

Ne-a luat prin surprindere pandemia generată de un virus despre care până acum nu știam nimic. Suntem împreună în scenariul în care, prin măsuri de prevenție dure, trebuie să ne protejam pe noi și pe cei dragi nouă și să evităm să ne îmbolnăvim.

Banalul spălat pe mâini, despre care știam până acum că este elementar, a devenit o dată cu situația de criza la care ne supunem astăzi, un gest imperativ.

Mai mult decât atât, folosim săpunuri alcaline puternice, pe care nu le utilizam înainte. Dezinfectăm suprafețe, încălțăminte, îmbrăcăminte cu produse pe bază de clor, detergenți sau alte substanțe biocide.

Agresivitatea acestor substanțe este cunoscută pentru efectele nocive asupra pielii, pentru că o dată cu microbii, virușii și bacteriile, îndepărtăm și uleiurile naturale ale epidermei.

Chiar dacă am reuși să ne hidratăm pielea cu loțiuni după fiecare spălare, poate la fiecare 30 de minute, alergenii și iritanții ne pot afecta în continuare pielea și așa apare dermatita de contact.

Ce este dermatita de contact?

Dermatita de contact este un răspuns inflamator al pielii.

Expunerea repetată la alergeni și iritanți alterează structura pielii, cu perturbarea funcției de barieră a acesteia, rezultatul fiind o iritație supărătoare și dureroasă.

Cum recunoaștem dermatita de contact iritativă?

În formele acute vedem roșeața, infiltrație și uneori vezicule. În formele mai vechi sau cronice, predomină uscăciunea pielii, fisurile și hiperkeratoza sau îngroșarea pielii.

Daca ai încercat să folosești mănuși ca să te ferești de iritanți, este posibil să fi declanșat o altă formă de dermatită de contact – și anume pe cea alergică, exact la latextul mănușilor pe care le folosești să te păzești.

Cum putem să ne protejam?

Cu siguranță nu prin a renunța la spălatul mâinilor.

Industria cosmetică a imaginat ingrediente numite filmogene, adică ingrediente care, odată aplicate pe piele, formează o peliculă invizibilă și izolatoare care să împiedice contactul alergenilor și iritanților cu ea. Astăzi avem aceste ingrediente protectoare, iar unul dintre cele mai moderne este Filmexel.

Filmexel creează o rețea interpenetrantă de polimeri naturali de origine vegetala, care formează o barieră la suprafața pielii printr-o peliculă rezistentă, flexibilă și nonocluzivă și imită proprietățile și funcțiile sale, o „a doua piele”!Eficiența acestui ingredient a fost demonstrată în numeroase studii clinice, de aceea l-am inclus și noi într-un nou produs, creat pentru a proteja pielea iritată, lezată și afectată de dermatita de contact.

Cicaderm Crema Barieră
Izolează, repară și protejază pielea expusă la agresiunea externă și previne apariția dermatitei de contact.

Cicaderm Crema Barieră include Filmexel, care protejază pielea, și Mimosa Tenuiflora care vindecă, calmează și grăbește regenerarea.Folosește Cicaderm Crema Barieră dacă ai o iritație deja instalată, poate de la dezinfectanți sau detergenți ori dacă ai nevoie să te protejezi chiar și de alergia la latextul mănușilor.

Nu reduce spălatul pe mâini și nici dezinfecția, mai ales în aceasta perioadă.

Protejează-te însă cu Cicaderm Cremă Barieră!

Exit mobile version