Coș

0 produse în total

Niciun produs în coș.

Cele mai bune extracte naturale pentru ingrijirea pielii

Cele mai bune extracte naturale pentru îngrijirea pielii

Cuprins

Extractele vegetale, care susțin sănătatea, textura și integritatea pielii, sunt utilizate pe scară largă în produsele cosmetice. Mai mult decât atât, acestea formează cea mai mare categorie de ingrediente folosite, în prezent, pe piața cosmeticelor, datorită interesului în creștere a consumatorilor și a cererii pentru produse naturale. Multe dintre extractele din plante au stat la baza tratamentelor medicale în civilizațiile antice, iar beneficiile lor pentru sănătatea pielii sunt intens studiate și în zilele noastre.

Folosite în demachiante, creme hidratante, serumuri și produse care asigură protecția solară, extractele naturale oferă numeroase beneficii tenului.

În acest articol, vă prezentăm câteva dintre cele mai inovatoare extracte naturale, care intră în componența produselor cosmetice pentru îngrijirea pielii.

Creme naturale pentru fata

Bakuchiol

Bakuchiol este un ingredient natural, folosit în produsele cosmetice care tratează acneea și care previn îmbătrânirea pielii. Un ingredient hidratant, care are proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și antibacteriene, bakuchiol se găsește în frunzele și semințele plantei Psoralea corylifolia, cunoscută și sub numele de babchi.

Bakuchiolul funcționează similar cu retinolul, stimulând producția de colagen și diminuând semnele îmbătrânirii, însă este mai puțin iritant, fiind astfel mai bine tolerat de toate tipurile de piele. În plus, poate fi utilizat în rutina de îngrijire a pielii atât dimineața, cât și seara.

Datorită proprietăților sale antioxidante, bakuchiol protejează pielea de factorii de mediu care pot cauza îmbătrătrânirea prematură a pielii, care se manifestă prin apariția ridurilor, a liniilor fine și a petelor pigmentare.

Totodată, datorită proprietăților sale antibacteriene și antiinflamatoare, bakuchiol este unul dintre ingredientele naturale preferate pentru tratarea acneei.

Ivapur A.I. Akne-Syt Cremă pentru pielea grasă cu imperfecțiuni severe este unul dintre produsele Ivatherm care are în componența sa bakuchiol. Această cremă acționează eficient intervenind în mecanismele de producere a acneei: reduce secreția de sebum, inflamația și are activitate antibacteriană excelentă.

Cosmetice organice

Aquaphyline

Aquaphyline este un ingredient natural, extras din panseluța sălbatică (Viola Tricolor), care are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante.

Este un ingredient hidratant de ultimă generație, cu efect calmant asupra pielii. Din acest motiv, este folosit pentru a trata anumite afecțiuni ale pielii, printre care eczema și acneea.

Aquaphyline stimulează sinteza aquaporinelor (canale membranare de apă), pielea fiind hidratată din interior spre exterior, prin atragerea apei din derm către epiderm. Totodată, influențează sinteza endogenă a acidului hialuronic. Drept urmare, conținutul de apă în piele este mai mare.

Întrucât pielea este bine hidratată, structura și funcția colagenului și elastinei, proteine cu rol important în menținerea rezistenței și elasticității pielii, nu se deteriorează. În condițiile în care producția colagenului endogen scade odată cu înaintarea în vârstă, pot apărea liniile fine și ridurile, dar și petele pigmentare.

Folosind produsele din gama Aquafil de la Ivatherm, care conțin ingredientul natural Aquaphyline, pielea devine hidratată, fermă și elastică.

Cosmetice bio

Alfa-Bisabolol

Alfa-Bisabololul este un ingredient natural care a fost descoperit, inițial, în Germania, în florile de mușețel. Ceaiul de mușețel este una dintre cele mai cunoscute surse de Alfa-Bisabolol. Însă, acest ingredient folosit în produsele cosmetice pentru îngrijirea tenului se găsește în concentrații mari și în coaja arborelui Vanillosmopsis Erythropappa.

Datorită proprietăților sale antiinflamatoare, antioxidante, antiiritante, cicatrizante, antimicrobiene și calmante, Alpha-Bisabololul este folosit cu beneficii extraordinare în cosmetice.

Cel mai important efect este cel antiinflamator, iar inflamația apare în toate procesele patologice. De aceea, el este foarte des folosit in cosmetice. El permite pielii să se vindece mai repede, inflamația și iritația fiind reduse. De asemenea, Alfa-Bisabololul este utilizat pe scară largă în produsele cosmetice deoarece este foarte bine tolerat.

Produsele din gama Rosederm, care conțin Alfa-Bisabolol, contribuie la reducerea roșeții și a iritației, având acțiune reparatorie și antiinflamatoare.

Five-Alpha Avocuta

Five-Alpha Avocuta este un ingredient activ, obținut prin biotehnologie din fructul de avocado, care are proprietăți antiinflamatoare (fiind utilizat în tratamentul psoriazisului) și antipruritice (fiind eficient în tratarea afecțiunilor cutanate asociate cu mâncărime, piele uscată și scuame, precum dermatita seboreică).

Five-Alpha Avocuta se numără printre ingredientele folosite în produse cosmetice pentru tratarea acneei.

Extractul din fructul de avocado limitează secreția de sebum prin inhibarea 5-alfa-reductazei. Aceasta este enzima care catalizează metabolizarea testosteronului în dihidrotestosteron cu stimularea glandelor sebacee, determinând astfel matifierea zonelor lucioase.

Ivadermaseb Cremă pentru pielea sensibilă cu roșeață și scuame de la Ivatherm, care conține Five-Alpha Avocuta, asigură îngrijirea completă a zonelor cu dermatită seboreică, având acțiune antiinflamatoare, antifungică și antibacteriană.

Ingrijirea tenului cu produse naturale

Aldavine 5X

Aldavine 5X este un complex polizaharidic de alge brune și roșii, cu rol protector al integrității microcapilarelor pielii și al structurii matricei dermice.

Este un ingredient care acționează eficient împotriva fotoîmbătrânirii și reduce semnele de sensibilitate a pielii. Normalizează microcirculația, cauzată de expunerea la razele ultraviolete, prevenind astfel îmbătrânirea prematură a pielii. Totodată, iluminează conturul ochilor și reduce senzația de căldură, specifică pielii cu rozacee.

Aldavine 5X este folosit în produse antiîmbătrânire, întrucât reduce degradarea fibrelor de colagen și elastină, diminuează semnele inflamatorii și previne dilatarea capilarelor. Este ideal pentru ameliorarea cearcănelor, a iritației, a arsurilor solare și a simptomelor rozaceei.

Rosederm Cremă pentru piele sensibilă cuperozică SPF30 reduce roșeața, iritația, numărul și dimensiunea venelor mici vizibile ale pielii sensibile cu rozacee. Totodată, îmbunătățește microcirculația periferică și previne apariția altor vase capilare vizibile, precum și creșterea temperaturii intradermice, un cunoscut factor agravant al rozaceei.

AD-RESYL

AD-RESYL este o oligozaharidă extrasă din planta acvatică Ophiopogon Japonicus, cunoscută pentru proprietățile de hidratare a pielii. Îmbunătățește nivelul lipidelor, proteinelor și apei din piele, precum și coeziunea dintre celule, astfel încât pielea își reface integritatea și funcția de barieră protectoare.

AD-RESYL și-a dovedit eficiența în creșterea rezistenței pielii atopice atât la adulți, cât și la copii. Folosit în produsele cosmetice, AD-RESYL calmează, diminuează și previne apariț­ia iritaț­iilor și a gratajului.

Ivahidra+ Balsam intens relipidant este un emolient cu formula inovatoare pentru pielea cu tendință atopică, iritată, cu uscăciune severă și senzație de mâncărime a bebelușilor, copiilor și adulților. Datorită ingredientelor naturale, produsul Ivatherm reface funcția de barieră și microbiomul pielii, hidratează intens și de durată, reduce roșeața și iritațiile asociate pielii cu uscăciune severă.

Produse cosmetice naturale

Viniferol

Viniferol este un complex obținut din viniferină și resveratrol, extras din tijele viței-de-vie de Bordeaux. Este unul dintre cei mai eficienți agenți antirid, având un rol semnificativ în regenerarea pielii în profunzime.

Viniferol contribuie la reducerea acumulării de grăsime în țesuturi și determină regenerarea celulară. De asemenea, Viniferol inhibă contracția musculară și diminuează ridurile de expresie.

Crema contur de ochi, antirid și anticearcăn de la Ivatherm, care conține Viniferol, reduce semnificativ ridurile superficiale și profunde din jurul ochilor și acționează eficient asupra cearcănelor.

PhytoCellTec Alp Rose

PhytoCellTec Alp Rose este un ingredient cosmetic bazat pe celule stem ale frunzelor de Rhododendron Ferrugineum (Trandafirul Alpilor), o plantă rară ce trăiește în condiții climatice extreme, la peste 2.000 m altitudine, în Munții Alpi.

Substanțele active extrase din celulele stem vegetale sunt bogate în fitonutrienți și au proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, protejând pielea de daunele provocate de factorii externi.

De asemenea, celulele stem vegetale sunt eficiente în vindecarea rănilor și repararea pielii lezate și joacă un rol semnificativ în diminuarea aspectului porilor.

Extractul de celule stem vegetale crește vitalitatea și asigură protecția celulelor stem din piele. PhytoCellTec Alp Rose stimulează regenerarea epidermei și îmbunătățește funcția de barieră.

Produsele din gama UNA, care conțin extractul natural de Rhododendron Ferrugineum, oferă luminozitate și suplețe pielii, reprezentând o soluție spectaculoasă de întinerire a pielii mature. Pielea devine vizibil întinerită în două săptămâni.

Mimosa Tenuiflora

Mimosa Tenuiflora este un arbore peren, cu flori parfumate, folosit, încă din cele mai vechi timpuri, în medicina tradițională. Extractele din scoarță și frunze (asemănătoare cu ale ferigilor) au fost folosite de triburile indigene pentru a trata semnele îmbătrânirii pielii, precum și rănile și arsurile.

Denumit și „arbore al pielii“, Mimosa Tenuiflora este un ingredient natural cicatrizant și calmant. Datorită proprietăților sale, extractul din Mimosa Tenuiflora ajută la combaterea inflamației, îmbunătățește metabolismul celular și capacitatea celulelor de a transporta oxigen. Are, așadar, un efect benefic asupra restructurării și reparării pielii.

Totodată, are proprietăți antimicrobiene, care ajută la reducerea infecțiilor și calmarea zonelor inflamate și a erupțiilor cutanate.

Produsele din gama Cicaderm, care conțin Mimosa Tenuiflora, izolează, repară și protejează pielea expusă accidental sau constant la substanțe iritante sau alergene, susținând restabilirea integrității pielii.

Ingrijirea pielii

Physalis

Physalis este o plantă bogată în vitamine, care are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. Extractul din fructul de Physalis, folosit în produsele de îngrijire a pielii, contribuie la încetinirea procesului natural de îmbătrânire, prin stimularea producției de colagen, și la tratarea acneei.

Totodată, extractul din fructul de Physalis poate reduce roșeața, mâncărimea și inflamația pielii, oferindu-i un aspect sănătos.

Datorită proprietăților sale antibacteriene și antiinflamatoare, Physalis este folosit și în produse cosmetice care protejează pielea de acțiunea nocivă a radiațiilor infraroșii și a luminii albastre.

Sunlight Cremă hidratantă pentru față SPF50+ oferă protecție solară 360°pentru pielea sensibilă uscată și deshidratată. Filtrele solare și extractul din fructul de Physalis protejează celulele pielii de efectele radiațiilor ultraviolete și previne îmbătrânirea prematură a pielii.

Wonderlight

Wonderlight, extract vegetal din muguri de hamei, contribuie la scăderea hiperpigmentării accentuată de vârstă și stres. Interacționează atât cu keratinocitele, cât și cu melanocitele, prin blocarea căilor de semnalizare implicate în sinteza melaninei. Astfel, este redus numărul de melanocite active și inhibată producția de melanină.

Wonderlight are eficiență dovedită clinic împotriva petelor pigmentare și a melasmei.

Ivawhite Cremă depigmentantă, care are printre ingrediente Wonderlight, contribuie la reducerea numărului, dimensiunii și intensității culorii lentiginelor (pete de vârstă), efelidelor, melasmei și hiperpigmentarii postinflamatorii.

Extracte naturale pentru ten

SCIRPUSOL

SCIRPUSOL este un ingredient activ, extras din semințe din fructul pasiunii (Passiflora edulis), care favorizează depigmentarea pielii şi îi îmbunătăţeşte luminozitatea.

SCIRPUSOL acționează prin inhibarea activității tirozinazei, enzima cheie a procesului de pigmentare a pielii.

Ivawhite Ser depigmentant intensiv, care conține SCIRPUSOL, depigmentează, uniformizează și îmbunătățește aspectul feței, stimulează dispariția petelor hiperpigmentare și previne reapariția lor, fiind indicat tuturor tipurilor de piele sensibilă.

Extract de Licorice

Lemnul dulce sau Licorice este o plantă care crește în unele părți ale Europei și Asiei.

Rădăcina de Licorice are proprietăți antiinflamatoare, fiind folosită pentru tratarea pielii iritate. Unele cercetările au arătat că extractul de Lemn dulce este un agent eficient în tratarea eczemei, reducând semnificativ simptomele acestei afecțiuni, când este aplicat local.

De asemenea, extractul vegetal de Lemn dulce inhibă enzimele implicate în producerea melaninei, îmbunătățind aspectul hiperpigmentării postinflamatorii.

În concluzie, extractele vegetale oferă numeroase beneficii tenului, datorită proprietăților lor antioxidante, antiinflamatoare, antibacteriene și antiiritante, fiind o alegere sănătoasă pentru o îngrijire corectă a pielii.

Resurse:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2958188/

https://leafwell.com/blog/alpha-bisabolol/

https://www.trulieve.com/discover/blog/everything-you-need-to-know-about-bisabolol-and-its-benefits

https://www.medicaljournals.se/acta/content/html/10.2340/00015555-3224

https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-881/licorice#

https://www.researchgate.net/publication/272670231_Treatment_of_Acne_Vulgaris_with_5-Alpha_Avocuta_Cream_2_in_Comparison_with_Tretinion_Cream_0025_Single_Blind_Comparative_Study

Articole recomandate