Ivatherm

Granactive Retinoid, formă superioară de retinol, pentru tratarea acneei și reducerea semnelor îmbătrânirii

Granactive Retinoid forma superioara de retinol pentru tratarea acneei si reducerea semnelor imbatranirii

Granactive Retinoid este un ester de retinoizi, cu numeroase beneficii asupra pielii. Pentru că sprijină regenerarea celulară, stimulează sinteza colagenului, încetinește procesul de îmbătrânire, tratează acneea și redă claritate pielii, Granactive Retinoid este un ingredient de ultimă generație, folosit în produsele cosmetice inovatoare.

Beneficiile retinoizilor sunt cunoscute de zeci de ani, însă efectele adverse ale lor împiedică, de multe ori, folosirea acestor ingrediente de către persoanele cu piele sensibilă. Retinolul este cel mai cunoscut retinoid, folosit în produsele cosmetice pentru prevenirea și tratarea semnelor îmbătrânirii și acneei. Însă, caracterul său iritant pentru piele și instabilitatea la lumina solară reprezintă limitări în folosirea retinolului în rutina zilnică de îngrijire.

Vestea bună este că un nou ingredient, Granactive Retinoid, cu eficiență mai mare anti-aging ca a retinolului și mult mai bine tolerat de piele, este acum disponibil pe piața dermatocosmeticelor.

Ce este Granactive Retinoid?

Granactive Retinoid (hydroxypinacolone retinoate) este un ester al acidului retinoic, numărându-se printre ingredientele antiîmbătrânire care sprijină regenerarea celulară, are un potențial de iritare semnificativ mai mic în comparație cu retinolul, fiind mai bine tolerat de piele, stimulează sinteza colagenului și îmbunătățește aspectul liniilor fine și al ridurilor.

La fel ca restul retinoizilor, Granactive Retinoid este un derivat al vitaminei A, unul dintre cele mai studiate ingrediente pentru prevenirea și inversarea semnelor îmbătrânirii și fotodeteriorării.

Retinoizii, pentru a deveni activi, trec prin faze succesive de metabolizare până se transformă în acid retinoid, care apoi se cuplează cu receptorii celulari, pentru a-și exercita efectele. Metabolizarea poate fi împiedicată de mai mulți factori, printre care și o activitate enzimatică deficitară. Cunoscut ca „noul retinoid“, Granactive Retinoid este unicul ester al acidului retinoic care nu necesită metabolizare, fixându-se direct de receptorii acidului retinoic.

Beneficiile Granactive Retinoid pentru piele

Odată cu înaintarea în vârstă și din cauza expunerii la soare, pielea devine mai subțire și mai puțin elastică, își pierde fermitatea. Granactive Retinoid susține proliferarea celulelor epidermei, împiedicând astfel degradarea fibrelor de colagen și restabilind elasticitatea și suplețea pielii. De aceea, Granactive Retinoid are numeroase beneficii asupra sănătății pielii.

Granactive Retinoid estompează semnele îmbătrânirii

Granactive Retinoid îmbunătățește aspectul liniilor fine și al ridurilor, prin stimularea regenerării celulare și creșterea producției de colagen. Totodată, prin stimularea turnoverului celular, Granactive Retinoid ajută la prevenirea dezvoltării viitoare a ridurilor.

Îmbătrânirea este un proces natural, care este influențat de mai mulți factori, atât intrinseci, cât și extrinseci. Pentru că producția de colagen scade odată cu vârsta, regenerarea celulară este încetinită. Expunerea prelungită la soare este una dintre cauzele îmbătrânirii premature.

Granactive Retinoid oferă aceleași proprietăți antiîmbătrânire ale generațiilor mai vechi de retinoizi, însă fără efectele secundare ale acestora (este mai bine tolerat, nu irită pielea și este mai stabil decât retinolul).

Adaugă în rutina de îngrijire a pielii Crema de noapte regenerantă din gama ivaRG. Conține Granactive Retinoid 2%, acid hialuronic cu masă moleculară mică, unt de shea, Lactobacillus Ferment și apă termală Herculane, ingrediente ce acționează asupra semnelor de îmbătrânire, uniformizează nuanța pielii și corectează petele de vârstă.

Granactive Retinoid stimulează sinteza colagenului

Colagenul este principala proteină structurală a pielii, care îi oferă rezistență, îi asigură suplețea și hidratarea.

Producția de colagen începe să scadă de la vârsta de 20 de ani, numeroși factori fiind responsabili de deteriorarea fibrelor de colagen.

Pentru a stimula sinteza acestei proteine, astfel încât aspectului liniilor fine și al ridurilor să fie îmbunătățit, stilul de viață și rutina zilnică de îngrijire joacă un rol esențial.

Granactive Retinoid este unul dintre ingredientele folosite în produsele de îngrijire a pielii, întrucât ajută la restabilirea elasticității pielii, împiedică degradarea fibrelor de colagen și contribuie la creșterea nivelului acestei proteine. Motiv pentru care, produsele cosmetice care îl conțin ar trebui să facă parte din rutina de îngrijire a pielii.

Granactive Retinoid tratează acneea

Granactive Retinoid poate pătrunde în straturile profunde ale pielii, stimulând regenerarea celulară și desfundarea porilor. Astfel, printre beneficiile Granactive Retinoid asupra pielii se numără și reducerea severității erupțiilor acneice.

Granactive Retinoid contribuie la reducerea producției de sebum, o substanță uleioasă produsă de glandele sebacee, care poate contribui la apariția acneei. Când porii sunt obturați, este eliberată o cantitate mai mare de sebum. De aceea, folosirea unor produse cosmetice care conțin Granactive Retinoid previne înfundarea porilor și, implicit, reduce manifestările acneei.

Totodată, Granactive Retinoid are proprietăți antiinflamatoare, care ajută la reducerea roșeții și a umflăturilor asociate acneei.

Nu în ultimul rând, Granactive Retinoid, prin stimularea proliferării celulare, ajută la îmbunătățirea sănătății generale a pielii, făcând-o mai puțin predispusă la erupții acneice.

Granactive Retinoid reduce hiperpigmentarea

Granactive Retinoid poate ajuta la îmbunătățirea luminozității pielii, prin reducerea hiperpigmentării.

Hiperpigmentarea se caracterizează prin apariția unor pete închise la culoare din cauza înaintării în vârstă, a expunerii la soare sau ca urmare a unei răni sau a unei inflamații a pielii.

Granactive Retinoid susține producția de celule noi, ceea ce poate contribui la iluminarea și la îmbunătățirea aspectului general al pielii.

Un alt beneficiu pe care Granactive Retinoid îl are asupra pielii și care îl situează în topul ingredientelor folosite în dermatocosmetice este estomparea petelor cauzate de soare și a hiperpigmentării postinflmatorie. O cauză comună a hiperpigmentării postinflamatorie este acneea.

În plus, pentru că susține producția de colagen, care ajută la menținerea pielii ferme și elastice, Granactive Retinoid contribuie la reducerea aspectului liniilor fine și al ridurilor, sporind și mai mult luminozitatea pielii.

Granactive Retinoid reduce inflamația

Granactive Retinoid are proprietăți antiinflamatoare, care pot ajuta la calmarea pielii iritate și la reducerea roșeții.

Granactive Retinoid blochează producția unor molecule care contribuie la inflamarea pielii și inhibă activarea anumitor tipuri de celule, cum ar fi neutrofilele și macrofagele, care joacă un rol important în răspunsul inflamator. Prin reducerea producției de citokine inflamatorii și prin inhibarea activării celulelor imunitare, Granactive Retinoid contribuie la reducerea roșeții, a umflăturilor și a altor simptome cauzate de inflamație, îmbunătățind astfel sănătatea și aspectul general al pielii.

Granactive Retinoid: mod de folosire

Granactive Retinoid, la fel ca alți retinoizi, acționează în straturile profunde ale pielii. După ce pătrunde în derm, Granactive Retinoid ajută la neutralizarea radicalilor liberi și creșterea producției de colagen. Pentru a obține cele mai bune rezultate, este bine ca produsele care conțin Granactive Retinoid să fie aplicate seara, după etapa de curățare a feței și înainte de hidratare.

Cu toate că acest ingredient inovator este mai stabil decât retinolul și nu este sensibil la expunerea la soare, este bine ca în ziua după folosirea Granactive Retinoid să fie utilizată o cremă cu factor de protecție solară cu spectru larg de acoperire.

Granactive Retinoid poate fi aplicat pe toate tipurile de ten și, pentru că este noniritant, este o opțiune excelentă pentru pielea sensibilă și predispusă la roșeață, descuamare și iritații.

Datorită potențialului său scăzut de iritare și stabilității sale oxidative, acest ingredient de ultimă generație funcționează bine în asociere cu multe alte substanțe active de îngrijire a pielii, inclusiv alfa-hidroxi acizii (AHA). Este important însă ca ingredientele folosite să fie testate clinic și recomandate de un medic dermatolog înainte de a fi incluse în rutina zilnică de îngrijire a pielii.

Parte dintr-o generație nouă de retinoizi, superioară retinolului, Granactive Retinoid este mai bine tolerat de piele, fiind ideal pentru persoanele cu anumite sensibilități. Acest ingredient inovator previne și corectează primele semne de îmbătrânire, tratează acneea și protejează pielea. Astfel, tenul își păstrează elasticitatea, rezistența, luminozitatea și aspectul tânăr.

Exit mobile version